Bijzondere Eredivisie

N.E.C. neemt vanaf seizoen 2021-2022 deel aan de Bijzondere Eredivisie. Dit is een competitie voor kinderen tussen de 10 en 18 jaar met een beperking. Het team bestaat uit 12 voetballers die geselecteerd zijn uit teams die deelnemen aan de Speciaal Voetbal competitie in de regio Nijmegen.

Voetbalclub N.E.C. is er voor iedereen, daarom willen we graag de sportparticipatie stimuleren onder kinderen met een beperking. Het creëren van een droom voor kinderen die een drempel ervaren naar het amateurvoetbal is essentieel. Zo laten we zien dat het voor iedereen mogelijk is om voor de Nijmegen Eendracht Combinatie te spelen.

Middels de Bijzondere Eredivisie krijgen Speciaal Voetballers een schitterend podium om te laten zien wat er ondanks de beperking op het voetbalveld allemaal wél mogelijk is. Tijdens deze competitie spelen onze spelers tegen 10 andere Betaald Voetbalorganisaties met een Bijzonder Elftal. Op deze manier zorgen we ervoor dat de kinderen in contact komen met leeftijdsgenoten en dat ze op sportief gebied actief zijn.

Het speelschema van de Bijzondere Eredivisie wordt later bekend gemaakt.