N.E.C. OldStars

N.E.C. heeft in samenwerking met de Gemeente Nijmegen, FAN en European Football for Development Network een eigen Walking Football team. De N.E.C. Oldstars trainen iedere woensdag van 10.00 uur tot 12.00 uur op sportcomplex De Eendracht.

Het jaar 2012 is het jaar waarin Walking Football officieel zijn intrede heeft gemaakt binnen de Nederlandse voetbalwereld. Vanaf 2015 faciliteert ook N.E.C, de mogelijkheid voor 50-plussers om een balletje te trappen. Het Oldstars-project is echter meer dan één keer per week een potje voetballen. Naast het feit dat sport en beweging het verouderingsproces op zowel fysiek als mentaal gebied vertraagt, worden de ouderen ook uit hun sociale isolement gehaald. Binnen de N.E.C. Oldstars word namelijk niet alleen het sportieve aspect geprikkeld, maar draait het ook om het creëren van een gemeenschap waarin de ouderen zich thuis voelen. Deze combinatie stimuleert een maatschappij met, zowel fysiek als mentaal, gezonde en minder eenzame 50-plussers.

Het seizoen wordt gestart met een fittest en deelnemers ontvangen N.E.C kleding. Er wordt elke week getraind onder professionele begeleiding met uitzondering van de schoolvakanties. Iedere training begint met een sociaal gedeelte waarna de spelers het veld op gaan om te voetballen. Gedurende het seizoen zijn er meerdere toernooien tegen andere Walking Football teams. Dit kunnen teams zijn van andere betaald voetbalorganisaties of amateurteams. Er worden zelfs wedstrijden gespeeld tegen clubs uit Europa. N.E.C. Oldstars is er voor iedereen, je hoeft geen oud-speler van N.E.C. te zijn om deel te nemen.

De N.E.C. OldStars selectie 2019/2020 bestaat uit de volgende spelers:

v.l.n.r.: Geert Verharen, Peter Zwartjes, Marcel Keurentjes, Frank Balvers, Gerrit Visscher, Maarten Janssen-Duyghuysen (teammanager),

Dennis Arts (trainer), Stef Hartogs, Ellen van Eldik, Loet van Eldik, Peter Steenbruggen, Roel Cornelissen (assistent trainer)

Niet op de foto: Ruth van de Bogaard

Seizoen 2019/2020

Aanmelden N.E.C. Oldstars