NK Cruyff Courts 6 vs 6

N.E.C., de Johan Cruyff Foundation en de gemeente Nijmegen hebben in 2019 de handen ineen geslagen. De drie partijen hebben op 29 juni 2019 de finaledag van het NK Cruyff Courts 6 vs 6 georganiseerd. In het centrum van Nijmegen zijn destijds mobiele Cruyff Courts geplaatst waar de finales op gespeeld werden.

Cruyff Courts 6 vs 6 is een voetbalkampioenschap voor de Benelux voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Het kampioenschap vindt gedurende het hele jaar plaats op Cruyff Courts door het land, georganiseerd voor kinderen uit de buurt. Het kampioenschap kent regionale voorrondes en kwartfinales, landelijke halve finales en een grootse finale, die in 2019 in Nijmegen heeft plaatsgevonden. Tijdens de onderlinge wedstrijden staat het thema respect centraal. Dit is onder meer terug te zien in het tekenen van de respectvlag.

Creating Space 

De Cruyff Foundation geeft kinderen de ruimte om in een veilig klimaat te kunnen sporten. Ruimte waar zij zich kunnen ontwikkelen, ruimte om vrienden te maken én ruimte waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren. Ruimte om het beste uit zichzelf te halen. Ook in Nijmegen is die ruimte gecreëerd met Cruyff Courts in Lindenholt, Neerbosch-Oost, Willemskwartier en Hatert en zijn er 3 Schoolpleinen14 zijn gerealiseerd bij het primair en speciaal onderwijs.

Bekijk hier de aftermovie van het NK Cruyff Courts 6 vs 6 2019 in Nijmegen:

Over de Johan Cruyff Foundation  

De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt sportactiviteiten voor kwetsbare kinderen, overal ter wereld. Met onze sportprojecten voor kinderen met een beperking, onze Cruyff Courts en onze Schoolpleinen14 geven we kinderen de ruimte. Ruimte waar zij zich fysiek kunnen ontwikkelen, ruimte om vrienden te maken én ruimte waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren. Elke week brengt de Cruyff Foundation zo wereldwijd duizenden kinderen vooruit door beweging.