Walking Sports Academy

Alle inwoners uit regio Nijmegen vanaf 55 jaar zijn iedere woensdag van 10.00 uur tot 12.00 uur welkom om gratis onder professionele begeleiding te bewegen op sportcomplex De Eendracht. N.E.C. heeft hiervoor de handen ineen geslagen met Gemeente Nijmegen en ROC Sport en Bewegen.

Vanaf 2015 faciliteert N.E.C, de mogelijkheid voor 55-plussers om een balletje te trappen. De laatste jaren zijn steeds meer vormen van Walking Sports ontwikkeld, deze trend wil N.E.C. stimuleren door de oprichting van de Walking Sports Academy @ N.E.C. Een verbreding van het aanbod, voor zowel mannen als vrouwen. Het gaat hierbij voornamelijk om veilig en verantwoord bewegen voor iedereen én op ieders niveau.

Elke woensdagochtend rond 10.00 uur starten de verschillende beweegvormen. Zo gaat er een groep, onder begeleiding, een rondje (sportief) wandelen in het Goffertpark. Wordt er gymnastiek aangeboden én een vorm van Walking Sports. Dit kan voetbal zijn, maar ook hockey of bijvoorbeeld basketbal. De deelnemers bepalen zelf aan welke activiteit ze deelnemen. Na afloop is er de gelegenheid om gezamenlijk een kopje koffie te drinken.

Het is inmiddels bekend dat sport en bewegen het verouderingsproces vertraagt op zowel fysiek als mentaal gebied. Naast het sportieve en fysieke aspect wil N.E.C. een community creëren waarin vriendschappen voor het leven worden gesloten en iedereen zich welkom voelt. Met andere woorden, er is plek voor iedereen binnen de N.E.C.-familie. Je hoeft absoluut geen oud-speler van N.E.C. te zijn om deel nemen, de Walking Sports Academy @ N.E.C. is er juist voor iedereen!

Door samen te werken met het ROC Sport en Bewegen, garandeert N.E.C. een professionele training en draagt de academy bij aan het opleiden van de sportleiders van de toekomst!

Seizoen 2021/2022

Aanmelden Walking Sports Academy