Maatschappelijk

Nijmeegse HaringParty 2023 brengt ruim € 30.000,- op voor N.E.C. Maatschappelijk!

  Nijmeegse HaringParty 2023 brengt ruim € 30.000,- op voor N.E.C. Maatschappelijk!

Afgelopen dinsdag vond de Nijmeegse HaringParty plaats en werd er door Nijmeegse ondernemers weer massaal geboden op de eerste vaatjes Nieuwe Haring van 2023. De opbrengst van de veiling is gedoneerd aan het project N.E.C. Elektrisch Rolstoelvoetbal van N.E.C. Maatschappelijk. In totaal leverde de veilig € 30.960,- op!

De Nijmeegse HaringParty is niet alleen een evenement waar de Nieuwe Haring van het jaar wordt geproefd, het is meer dan dat. Het evenement biedt ondernemers ook de kans om waardevolle connecties te leggen en te netweken. Daarbij worden er tegelijkertijd de eerste vaatjes Nieuwe Haring geveild, waarvan het eindbedrag aan een goed doel wordt gedoneerd.

De donatie van de Nijmeegse HaringParty, wordt door de maatschappelijke tak van N.E.C. geïnvesteerd in het elektrisch rolstoelvoetbal. Wegens de doorontwikkeling van het project, worden vier van de speciaal gemaakte rolstoelen vanuit de KNVB doorgegeven aan Eredivisie promovendus Heracles Almelo. Het doorschuiven van de rolstoelen zou betekenen dat er voor N.E.C. nog maar vier rolstoelen overblijven om in te trainen. Met de opgehaalde donaties vanuit de HaringParty worden uiteindelijk nieuwe rolstoelen aangeschaft, zodat iedereen in het Nijmeegse kan blijven voetballen en participeren!

Ivo Westerweele, projectleider van N.E.C. Maatschappelijk, laat het volgende weten: “Het was erg mooi om te zien dat de Nijmeegse ondernemers dit mooie initiatief ondersteunen. In de vele gesprekken die gevoerd zijn, werd vaak genoeg benadrukt dat het goed is dat er nu ook kansen zijn voor deze doelgroep om te kunnen voetballen. Iets wat voor deze spelers tot voor kort onmogelijk geacht werd en waar iedere speler van het N.E.C. Elektrisch Rolstoelvoetbalteam ooit van droomde.”

Meer weten over N.E.C. Elektrisch Rolstoelvoetbal en/of een donatie doen voor dit project? Neem contact op met maatschappelijk@nec-nijmegen.nl