Maatschappelijk

19 cursisten geslaagd voor cursus Spelbegeleider Walking Football

19 cursisten geslaagd voor cursus Spelbegeleider Walking Football

Een uniek moment in de korte historie van het Walking Football. Vandaag zijn 19 cursisten geslaagd voor de cursus Spelbegeleider. Dit houdt in dat deze spelers ook als spelbegeleider kunnen fungeren en dit doen vanuit de richtlijnen die zijn opgesteld door de Eredivisie CV, Ouderenfonds en Vrienden Loterij.

Erik Groenen is enthousiast over de groep: “al vanaf de eerste minuut zag ik het enthousiasme van de mannen. De gedrevenheid van de deelnemers in combinatie met de kennis die ze al hadden, maakte dit een hele leuke dag. Des te mooier is het dan ook dat we deze cursus voor het eerst hier in Nijmegen hebben kunnen aanbieden en daarbij ook nog het Walking Football in de regio hebben kunnen betrekken.”

Dat deze cursus wordt aangeboden is een mooie toevoeging aan het bestaande Walking Football aanbod in het Rijk van Nijmegen. “We groeien hard in de regio, inmiddels zijn 12 clubs actief met Walking Football en zijn er een aantal clubs concreet bezig met het implementeren van een Walking Football-team”, zegt Luc te Riele, Manager van N.E.C. Maatschappelijk. “Door de groei is het goed dat dit nu georganiseerd wordt, omdat we op deze manier de juiste informatie kunnen doorzenden. Hiermee borgen we de kwaliteit van het aanbod en blijven we als N.E.C. nauw in contact met omliggende verenigingen.”

Interesse om Walking Football op te zetten bij jouw club? Of interesse in de cursus Spelbegeleider Walking Football? Neem dan contact op met Maarten Janssen-Duyghuysen, oldstars@nijmegen.nl.