Maatschappelijk

Brugklastraining bij N.E.C. for Success

Brugklastraining bij N.E.C. for Success

Voor het vijfde jaar op rij organiseert N.E.C. brugklastrainingen voor leerlingen die in groep 8 van het primair onderwijs zitten en straks de stap moeten gaan maken naar het voortgezet onderwijs. De brugklastraining is onderdeel van het onderwijsprogramma N.E.C. for Success, dat de kracht van voetbal inzet om het zelfvertrouwen en zelfbeeld van leerlingen te vergroten.

De brugklastraining is er voor leerlingen uit groep 8 die de stap naar het voortgezet onderwijs lastig en/of spannend vinden. Hierbij valt te denken aan leerlingen die onzeker zijn, lastig contact maken in nieuwe situaties of leerlingen die onwetend zijn en daardoor de overstap erg spannend vinden.

Martijn van Bergen, docent van N.E.C. for Success zegt hierover: “In vijf bijeenkomsten van anderhalf uur gaan we de deelnemende leerlingen kennis laten maken met veel aspecten van het voortgezet onderwijs. Zo komen er brugklassers vertellen over hun overgang en houden de deelnemers een interview met een mentor van een brugklas. Daarnaast werken we aan sociale vaardigheden, zoals: 'hoe stel ik mij op in een nieuwe groep', 'hoe maak ik contact met mensen die ik nog niet ken' en gaan we dieper in op de do’s en dont’s van social media.”

Ben jij of ken jij iemand die het spannend vindt om de stap naar de middelbare school te maken? Er is nog plek voor een aantal deelnemers, aanmelden via martijn.vanbergen@nec-nijmegen.nl of via aanmeldformulier op www.necmaatschappelijk.nl/necforsuccess.