Maatschappelijk

Deelnemers N.E.C. Parateam ondertekenen contract

Deelnemers N.E.C. Parateam ondertekenen contract

Acht deelnemers van het N.E.C. Parateam hebben maandag 1 november 2021 officieel het contract getekend voor de deelname van het project. Na een intensieve revalidatiemodule bij de Sint Maartenskliniek gaan de deelnemers nu sporten onder de vlag van N.E.C. en stichting Koprol.

In het bijzijn van algemeen directeur N.E.C. Wilco van Schaik, wethouder Bert Velthuis, Manager Bedrijfsvoering en Zorg Revalidatiecentrum Sint Maartenskliniek Fried Böhmer, voorzitter stichting Koprol Arjan van Nistelrooij en vele media werd de krabbel in het Goffertstadion gezet. Met de ondertekening van het contract worden de deelnemers officieel omarmt in de N.E.C.-familie. Per heden loopt het Parateam er strak bij in kleding van N.E.C. en sporten ze één keer in de week onder leiding van gediplmeerde sportdocenten van stichting Koprol.

De deelnemers, die kampen met een amputatie, gaan de komende periode kennismaken met verschillende sporten. Op die manier ontdekken de deelnemers wat ze leuk vinden. Niet alleen het beweegaspect is belangrijk, maar ook het sociale aspect is belangrijk. Zo start men iedere training met een kopje koffie of thee in het Goffertstadion.

Noodzaak

In de praktijk zien we dat sport- en beweegdeelname van specifieke groepen, zoals mensen met een lichamelijke beperking achter blijven, wat maakt dat we de afgelopen jaren extra aandacht hebben besteedt aan deze doelgroep. Vanuit deze gedachtegang én de wens om vernieuwend aanbod te creëren in het Rijk van Nijmegen, is het initiatief ontstaan om een N.E.C. Parateam op te starten.

Samenwerking

Het N.E.C. Parateam is een initiatief van N.E.C., Uniek Sporten en de Sint Maartenskliniek. De trainingen worden verzorgd door professionele trainers van stichting Koprol. De betrokken partijen bieden een wekelijks programma aan dat een grote mate van diversiteit aan sport en beweegactiviteiten kent.