Maatschappelijk

‘Doneer jouw N.E.C.-bloed’ van N.E.C. genomineerd voor ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’

‘Doneer jouw N.E.C.-bloed’ van N.E.C. genomineerd voor ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’

N.E.C. is met het project ‘Doneer jouw N.E.C.-bloed’ in de race voor de titel ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’. Met dit project werkt N.E.C. samen met Sanquin Bloedvoorziening om zoveel mogelijk bloeddonors te werven in de regio Nijmegen. Naast N.E.C. zijn er nog acht andere Eredivisieclubs in de race om de titel. Het publiek en een vakkundige jury bepalen samen welke maatschappelijke projecten in de top 3 terechtkomen en dus een projectbijdrage ontvangen. De winnende club ontvangt 50.000 euro en de nummers 2 en 3 krijgen 30.000 en 20.000 euro van de VriendenLoterij om het project te verwezenlijken. Kijk voor meer informatie of om te stemmen op: vriendenloterij.nl/stemnec

Doneer jouw N.E.C.-bloed

Iedere dag worden er levens gered met donorbloed. Ook zijn ongeveer 250.000 Nederlanders afhankelijk van medicijnen die alleen maar uit donorplasma gemaakt kunnen worden. Donorbloed is dus van levensbelang. Op dit moment is zo’n 3% van de bevolking bloeddonor, en dat is nog lang niet genoeg. Daarom zet N.E.C. zich met ‘Doneer jouw N.E.C.-bloed’ in om komend jaar zoveel mogelijk bloeddonors te werven in Nijmegen en omgeving.

N.E.C. en Sanquin Bloedvoorziening slaan de handen ineen en organiseren in 2022 diverse acties om supporters te informeren over het doneren van bloed en te stimuleren om zich aan te melden als donor. Zo hoopt N.E.C. samen met haar supporters onder het motto ‘Wij geven rood, zwart, groen bloed’ zoveel mogelijk mensenlevens te redden. Het project wordt ondersteund door de gehele spelersgroep van N.E.C., supporters die dankzij bloedtransfusie nog in leven zijn en business partners van de club.

Winnaar bekend op vrijdag 26 november 
Het publiek kan tot en met 14 november stemmen op zijn of haar favoriete projectplan. De publiekstem en de jury bepalen samen welke projecten in de top drie komen en dus een projectbijdrage krijgen om hun project te realiseren. De VriendenLoterij stelt in totaal een bedrag van 100.000 euro beschikbaar voor ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’: 50.000 euro voor de winnaar, 30.000 euro voor de nummer 2 en 20.000 euro voor nummer 3. De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 26 november.  

Over Maatschappelijk Project Eredivisie 
‘Maatschappelijk Project Eredivisie’ is een initiatief van de VriendenLoterij en de Eredivisie CV. Met deze competitie bieden zij alle achttien eredivisieclubs de kans om een vernieuwend maatschappelijk project te realiseren en zo bij te dragen aan een gezonde en sterke samenleving. Al 16 jaar is de Vriendenloterij maatschappelijk partner van de Eredivisie. Door mee te spelen met de VriendenLoterij steunen deelnemers maatschappelijke projecten en de jeugdopleiding van hun favoriete club.