Maatschappelijk

Elektrisch rolstoelvoetballers tekenen bij N.E.C.

Elektrisch rolstoelvoetballers tekenen bij N.E.C.

Op woensdag 30 augustus heeft een nieuwe lichting van twaalf rolstoelvoetballers getekend bij de Nijmeegse club. Met een aantal bekende gezichten en een stel nieuwe talenten zet N.E.C. Maatschappelijk het project elektrisch rolstoelvoetbal door.

Twee jaar geleden sprak Thijs, toen nog tien jaar oud, een droom uit om ooit zelf te mogen voetballen. Dat klinkt als een haalbare droom, maar voor Thijs ligt dat net even anders. Hij kampt namelijk met een spierziekte waardoor hij rolstoelgebonden is. Voetballen zonder te kunnen lopen lijkt onmogelijk, maar niets is minder waar. In Engeland wordt de sport elektrisch rolstoelvoetbal al op grote schaal beoefend. De maatschappelijke tak van N.E.C. twijfelde geen moment en zette zich in om onder andere de droom van Thijs werkelijkheid te laten worden. De Nijmeegse club haalde als eerste betaald voetbalorganisatie in Nederland de sport naar het land. Met speciale elektrische rolstoelen en een grotere, zwaardere, bal kon het spel dan echt beginnen.

Nu, een jaar later, bleek de sport een dermate groot succes dat N.E.C. een tweede lichting rolstoelvoetballers aanneemt. Ook dit seizoen wordt er een team gevormd die samen gaan trainen en spelen. Op woensdag 30 augustus tekende de spelers ‘officieel’ een contract bij N.E.C. en mogen zij namens de Nijmegenaren de sport gaan beoefenen. Dit jaar staat de Nijmeegse club er niet alleen voor, ook bij de PSV Foundation kan de sport worden beoefend.

Ivo Westerweele, Projectleider N.E.C. Maatschappelijk, is meer dan trots op nog een jaar elektrisch rolstoelvoetbal bij N.E.C.: “Wij zijn als N.E.C. Maatschappelijk erg trots dat we voor het tweede jaar op rij voetbal kunnen aanbieden voor deze doelgroep. Het is ongelooflijk mooi om te zien hoe enthousiast de spelers zijn nu ze eindelijk kunnen voetballen, nadat ze jarenlang deze mogelijkheid niet hebben gehad.”