Algemeen

Finaledag NK Cruyff Courts 6 vs 6 naar Nijmegen

Finaledag NK Cruyff Courts 6 vs 6 naar Nijmegen

N.E.C., de Johan Cruyff Foundation en de gemeente Nijmegen slaan de handen ineen. De drie partijen gaan op 29 juni 2019 de finaledag van het NK Cruyff Courts 6 vs 6 organiseren. In het centrum van Nijmegen worden mobiele Cruyff Courts geplaatst waar de finales op gespeeld gaan worden. Hoe de dag er precies uit gaat zien wordt later bekend gemaakt.

Cruyff Courts 6 vs 6 is een voetbalkampioenschap voor de Benelux voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Het kampioenschap vindt gedurende het hele jaar plaats op Cruyff Courts door het land, georganiseerd voor kinderen uit de buurt. Het kampioenschap kent regionale voorrondes en kwartfinales, landelijke halve finales en een grootse finale, die dus dit jaar in Nijmegen plaatsvindt. Tijdens de onderlinge wedstrijden staat het thema respect centraal. Dit is onder meer terug te zien in het tekenen van de respectvlag.

Creating Space 


De Cruyff Foundation geeft kinderen de ruimte om in een veilig klimaat te kunnen sporten. Ruimte waar zij zich kunnen ontwikkelen, ruimte om vrienden te maken én ruimte waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren. Ruimte om het beste uit zichzelf te halen. Ook in Nijmegen is die ruimte gecreëerd met Cruyff Courts in Lindenholt, Neerbosch-Oost, Willemskwartier en Hatert en zijn er 3 Schoolpleinen14 zijn gerealiseerd bij het primair en speciaal onderwijs.

"Ik vind het belangrijk dat kinderen in Nijmegen kunnen sporten en bewegen. Sporten is sociaal, brengt plezier en is gezond. We hebben in Nijmegen vier Cruyff Courts waar dagelijks wordt gesport. Ieder jaar vinden hier de voorrondes van het toernooi plaats. Ik ben ontzettend trots dat nu ook de finale van het NK Cruyff Courts 6 vs 6 in Nijmegen plaatsvindt. Een mooi en toegankelijk evenement dat zijn start kent in de wijk”, aldus Bert Velthuis, Wethouder Sport van de gemeente Nijmegen.

Luc te Riele, manager van de maatschappelijke afdeling van N.E.C. is blij dat het evenement naar Nijmegen komt: “We hebben samen met onze partners alles uit de kast getrokken om het evenement naar Nijmegen te halen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen de ruimte heeft om te sporten. De Cruyff Foundation geeft in Nijmegen- middels vier Cruyff Courts- iedereen de kans om te sporten en bewegen.” Het evenement wordt tevens het slotstuk van de viering van het 10-jarig bestaan van N.E.C. Maatschappelijk.

Niels Meijer, directeur van de Cruyff Foundation: “Zoals Johan Cruijff ooit zei: als je iets voor een ander kan doen, moet je dat doen. Daarom creëren wij ruimte. Zodat ieder kind, middels sport, het beste uit zichzelf kan halen. Als je meedoet aan Cruyff Courts 6 vs 6 leer je veel: over winnen en verliezen, maar vooral ook over respect. En juist door dit soort ervaringen ontwikkelt een kind zich. We zijn blij dat we samen met gemeente Nijmegen en N.E.C. de finaledag van het NK Cruyff Courts 6 vs 6 organiseren en kijken er naar uit!”

Over de Johan Cruyff Foundation  


De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt sportactiviteiten voor kwetsbare kinderen, overal ter wereld. Met onze sportprojecten voor kinderen met een beperking, onze Cruyff Courts en onze Schoolpleinen14 geven we kinderen de ruimte. Ruimte waar zij zich fysiek kunnen ontwikkelen, ruimte om vrienden te maken én ruimte waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren. Elke week brengt de Cruyff Foundation zo wereldwijd duizenden kinderen vooruit door beweging.