Maatschappelijk

Interview Rijk Janse door N.E.C. for Success

Interview Rijk Janse door N.E.C. for Success

Recent kregen de deelnemende kinderen van N.E.C. for Success de kans om één van de selectie spelers van de club te interviewen. Het betrof derde doelman Rijk Janse. Voordat de vragenronde begon, hadden de kinderen een vragenlijst opgesteld. De lijst bevatte vragen over verschillende thema’s binnen Rijk zijn voetbal- en privéleven. Na het interview werden de kinderen verdeeld in groepjes om een verslag te schrijven. Het resultaat daarvan lees je hieronder.

De 21-jarige Rijk is geboren in Breda en woont nu in Beuningen. Toen hij vijf jaar was begon hij met voetbal bij JVOZ en een jaar later speelde hij in de jeugd van Sparta Rotterdam. Verder doet Rijk ook nog aan andere sporten zoals golven, paddelen en fitnessen. Zijn favoriete keeper van dit moment is de welbekende Ederson. Zijn lievelingseten is pasta carbonara uit Rome en zijn lievelingskleuren zijn neon groen en lichtblauw. Wisten jullie dat hij een vriendin heeft? Ze heet Sterre en ze is twintig jaar oud.

Het interview is gehouden door Jairo, Loes, Georginio, Yehia, Sander, Jort, Remy en Tommy. Zij maken allemaal deel uit van de basisschool groep van N.E.C. for Success.

N.E.C. for Success is het onderwijsproject van N.E.C. Maatschappelijk. Bij N.E.C. for Success werken leerlingen, bij wekelijkse bijeenkomsten in het Goffertstadion, aan een sociaal-emotioneel doel.