Maatschappelijk

Jong ontmoet oud bij N.E.C.

Jong ontmoet oud bij N.E.C.

Vanuit N.E.C. Maatschappelijk, het Rijks, ZZG Zorggroep en Pluryn is er een initiatief gestart om ouderen en scholieren met elkaar te verbinden. In vijf ontmoetingen gaan de scholieren een filmreportage maken van het levensverhaal van de ouderen. Afgelopen vrijdag was de eerste ontmoeting.

De ouderen, die wonen in de Zonnebaars en de scholieren werden ontvangen door N.E.C. met een lunch in het vernieuwde Spelershome. De scholieren hadden in duo’s vragen voorbereid over het verleden van de ouderen. De antwoorden op de vragen werden vastgelegd op de camera van de leerlingen.

In een traject van vijf ontmoetingen hebben de scholieren de opdracht gekregen om het levensverhaal van de ouderen op film te zetten. Voor de ouderen betekend dit een middag van herinneringen ophalen uit het verleden, de scholieren leren niet alleen over het verleden van de ouderen, maar ontwikkelen zich ook op sociaal gebied. Bij de volgende ontmoeting komen de leerlingen bij de ouderen op bezoek. De mensen van het Medialab van Pluryn maken een videoverslag van alle ontmoetingen.

Het project is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het Rijks en N.E.C., die zich beiden willen inzetten voor meer ontmoetingen tussen jongeren en ouderen uit het Rijk van Nijmegen.