Maatschappelijk

Kinderen van N.E.C. for Success in gesprek met Mathias de Wolf

Kinderen van N.E.C. for Success in gesprek met Mathias de Wolf

Dinsdag 5 april was Mathias de Wolf te gast bij N.E.C. for Success, dit is een project van N.E.C. Maatschappelijk waar kinderen aan sociaal emotionele doelen werken.  

Een van die doelen is samenwerken. Voorafgaand aan het interview hebben de kinderen in groepjes vragen voorbereid met vier verschillende onderwerpen. Met de antwoorden over zijn jeugd, spelen bij N.E.C., hetgeen wat hij naast zijn voetballeven doet en zijn toekomst, hebben de kinderen een artikel geschreven. 

De vier groepen hebben uiteindelijk dit interview uitgewerkt. Benieuwd naar de antwoorden? Lees hier een samenvatting van het interview, gemaakt door de deelnemers van N.E.C. for Success. 

Jeugd 
Mathias de Wolf is geboren in Leuven, België. Mathias is 20 jaar oud en opgegroeid met een zusje die 8 jaar jonger is dan hij. Hij is op zijn 5de begonnen met voetballen bij Stormvogels in België. Toen is hij al jong gescout en is hij naar OHL gegaan. Vervolgens maakte Mathias de stap naar Club Brugge. Na een tijdje wilde Mathias om zich beter te ontwikkelen meer met mannen gaan voetballen en niet meer met alleen maar jeugdspelers. Om deze reden is Mathias naar N.E.C. gekomen. 

N.E.C. 
Mathias speelt nu 2 seizoenen bij N.E.C.. Hij heeft rugnummer 18, want Mathias wilde eigenlijk nummer 8. Edgar Barreto had nummer 8 al, dus deed hij 8+10 =18. “Het leuke is dat Edgar nu mijn beste vriend bij N.E.C. is.” Eigenlijk zijn alle spelers in de selectie vrienden van elkaar en dat maakt volgens Mathias dat het team zo goed presteert. Mathias kende N.E.C. al voordat hij naar Nijmegen kwam. Hij wist eigenlijk niet waarom, maar hij keek op YouTube altijd naar de samenvattingen van de Keuken Kampioen Divisie. Helaas zijn de appartementen in Nijmegen zo duur en kan Mathias niet in Nijmegen zelf wonen. Dat hij hier in de omgeving moet wonen vindt hij ook het minst leuk van bij N.E.C. voetballen. Het is namelijk zo ver weg van Leuven. 

Buiten voetbal 
”Ik ga zeker nog weleens naar Leuven, maar het is wel heel lang rijden dus ik ga er niet zo vaak heen.” Hij gaat dagelijks ‘s morgens naar de club en dan gaan we ontbijten, na het ontbijt gaan we trainen, dan hebben we een pauze en soms na de pauze gaan we nog een keer trainen”. Mathias speelde eerst veel games op de pc en PlayStation, maar daar is hij nu mee gestopt. Op dit moment is Mathias al 5 jaar gelukkig samen met zijn vriendin. 

Toekomst 
Mathias de Wolf speelt bij Barcelona de wedstrijd in Camp Nou tegen Real Madrid. Hij scoort een hattrick en speelt de sterren van de hemel. Uiteindelijk is hij ‘man of the match’. Messi is verbaasd en loopt naar hem toe. “Ik stop er mee en jij gaat mij opvolgen.” Hij speelt de volgende wedstrijd de Champions League finale en hij maakt een panna bij Ramos. Uiteindelijk won hij de Champions League en de Ballon D‘ Or en hij laat een kerk in Cuba bouwen en kocht het mooiste huis voor zijn ouders en zusje. Voor zichzelf en zijn vriendin koopt hij ook een huis en gaat daar samen met haar en met zes honden wonen. 

Meer weten over het project N.E.C. for Success?