Maatschappelijk

Moniek gaat meelopen in de wedstrijdorganisatie van N.E.C.

Moniek gaat meelopen in de wedstrijdorganisatie van N.E.C.

N.E.C. organiseert deze week samen met Uniek Sporten een speciale week waarin aandacht wordt gevraagd voor het thema aangepast sporten. Onderdeel daarvan is een wedstrijddag meelopen bij N.E.C.  

Eén van de deelnemers die een wedstrijddag achter de deuren van N.E.C. komt kijken, is de 45-jarige Moniek van der Meij. Moniek woont met ambulante begeleiding van Pluryn zelfstandig in een appartement op een steenworpafstand van het Goffertstadion. “Ik ben sinds eind jaren ‘90 naar Nijmegen verhuisd. Ik kan het mij niet goed herinneren wanneer nou mijn allereerste wedstrijd was, maar sindsdien ben ik altijd naar N.E.C. blijven gaan”, vertelt ze trots.  

Moniek maakt vrijdag de wedstrijddag tegen TOP Oss mee op een wel hele bijzondere manier. Samen met Wilco van Schaik is ze een dagje algemeen directeur van N.E.C.! “Dit leek mij het allerleukste om mijzelf voor op te geven”, glundert de 45-jarige N.E.C.-supportster. “Ik heb ook wel wat vragen bedacht, maar ik ben vooral heel erg benieuwd hoe zijn dag eruitziet.”  

Voor Moniek is in Nijmegen wonen onlosmakelijk verbonden met naar De Goffert gaan. “Ik vind Nijmegen heel fijn om in te wonen en N.E.C. bezoeken voelt voor mij aan als een uitje. Ik ken intussen ook heel wat mensen in mijn vak en de stewards kennen mij ook. Maar soms als het slecht weer is buiten dan ga ik niet, maar dat gebeurt zelden hoor.” Naast Moniek komen er nog vier anderen meekijken bij N.E.C., waaronder twee deelnemers die als stewards meedraaien en twee deelnemers die de gasten in het hoofdgebouw ontvangen. Deze personen zijn geselecteerd door platformpartners Pluryn en de Driestroom.