Maatschappelijk

N.E.C. brengt bezoek aan Amalia kinderziekenhuis

N.E.C. brengt bezoek aan Amalia kinderziekenhuis

Met de maand december vol tradities voor de deur, stond woensdag 27 november de jaarlijkse traditie van N.E.C. op het programma. Het bezoek aan het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis werd dit jaar voor het vijfde opeenvolgende jaar georganiseerd, waarbij de selectie en staf aanwezig waren. Het bezoek is ieder jaar weer een dankbare aangelegenheid, die ervoor zorgt dat de kinderen hun ziekte even kunnen vergeten.

Ook dit jaar startte het bezoek weer met de kidspersconferentie, die door algemeen directeur Wilco van Schaik werd geleid. De kinderen hadden dit jaar weer scherpe vragen voor onder andere Jellert van Landschoot, Rens van Eijden, Mart Dijkstra, Bart van Rooij en trainer François Gesthuizen. Zo klonk uit de stemmen van de jonge journalisten vragen als: wie de beste uit het team is, wat de doelstelling voor N.E.C. dit seizoen is en hoe de spelers juichen als ze scoren. Ook werden er niet-voetbalvragen gesteld door de kinderen zoals wie van de spelers Lieke Martens knap vindt en of de spelers weleens een meisje hadden ‘gefixt’.

Na afloop van de persconferentie werd er een groepsfoto gemaakt met alle kinderen, selectie en staf. Vervolgens was er nog genoeg ruimte om individueel op de foto te gaan met spelers en werden er sjaals en handtekeningen uitgedeeld. Ook werd er getafeltennist en een balletje getrapt met de kinderen op het Theaterplein. Aan het einde van het bezoek hebben verschillende spelers en trainers nog kinderen bezocht die genoodzaakt waren op hun kamer te blijven. Simpelweg omdat ze fysiek niet in staat waren de kamer te verlaten.

Jessica Vogel, centrummanager in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis: “Het was een fijne ontspannen middag met veel humor waar de jongens van N.E.C. veel speelplezier brachten."

Het bezoek is een onderdeel van de samenwerking die N.E.C. met het Amalia Kinderziekenhuis heeft. Buiten de ziekenhuisbezoek hebben de partijen in het verleden onder andere een Postkast gelanceerd en een hardloopevenement ten behoeve van het Amalia kinderziekenhuis georganiseerd.