Maatschappelijk

N.E.C. en Uniek Sporten zetten zich in voor aangepast sporten

N.E.C. en Uniek Sporten zetten zich in voor aangepast sporten

Deze week zijn er een tweetal activiteiten georganiseerd om aangepast sporten in de spotlight te zetten. De eerste activiteit stond gisteravond gepland en stond in het teken van een voetbalclinic. Daarnaast wordt er aanstaande vrijdag, voorafgaand en gedurende de wedstrijd N.E.C. – TOP Oss, aandacht gevraagd voor het sportaanbod van deze doelgroep.

Tijdens de clinic, die werd gegeven door studenten van het ROC Nijmegen, waren ook N.E.C.-trainer Adrie Bogers en speler Tom van de Looi en mascotte Bikkel aanwezig. In totaal waren er 42 kinderen aanwezig van onder andere Juliana ’31, VV Heijen, CVS Oranje Blauw, Beuningse Boys en SC Woezik. De clinic vond plaats op het sportpark van Juliana ’31 uit Malden.

Vrijdag bestaat de line-up voor de wedstrijd tegen Top Oss uit kinderen uit het speciaal onderwijs. Vervolgens wordt er in de rust een demo-wedstrijd gespeeld door teams uit het Speciaal Voetbal-platform en draaien vijf personen met een beperking mee in de wedstrijd organisatie.

Naast de bovengenoemde activiteiten zijn er vrijdagavond ook vrijwilligers van verenigingen die aangepast sporten aanbieden aanwezig op de tribunes. Deze mensen maken het mogelijk om met meer dan 90 verenigingen sportactiviteiten te organiseren voor mensen met een beperking.