Maatschappelijk

N.E.C. FIT start met Elektrisch Rolstoelvoetbal op Sint Maartenskliniek

N.E.C. FIT start met Elektrisch Rolstoelvoetbal op Sint Maartenskliniek

Rolstoel gebonden personen tussen de 10 en 23 jaar krijgen vanaf 15 juni de kans om te voetballen. In samenwerking met de KNVB heeft N.E.C. acht elektrische rolstoelen met bumpers aangeschaft. De eerste clinic zal plaats vinden op de Sint Maartenskliniek in Ubbergen. 

Binnen het label N.E.C. FIT richt de maatschappelijke afdeling zich onder andere op het bewegen voor mensen met een beperking. Naast het rolstoelvoetbal dat georganiseerd wordt met de KNVB en Uniek Sporten, richt N.E.C. FIT zich ook op het Parateam en de Bijzondere Eredivisie.

Projectleider voor het Elektrisch Rolstoelvoetbal bij N.E.C. is Jop Pepping. Hij legt uit waarom het niet makkelijk is om met deze tak van sport te starten: “Om de bal, die speciaal ontworpen is, in beweging te kunnen brengen moeten er bumpers op de elektrische rolstoelen worden aangebracht. Dit is maatwerk en persoonsgebonden. Om die reden is het zo complex om te starten met deze variant van voetballen.” Pepping is verheugd met de samenwerkingen en de start van het project: “In totaal hebben we samen met de KNVB en Uniek Sporten acht elektrische rolstoelen kunnen aanschaffen. We zijn er erg trots op het feit dat we dit voor elkaar hebben gekregen. We kunnen hiermee een mooie start maken en de deelnemers weer met een lach op het gezicht laten sporten."

Naast de KNVB en Uniek Sporten kan N.E.C. dit mogelijk maken door partner IT4Kids. De stichting geeft, door middel van afgeschreven hardware, kinderen een sportkans. Vincent van Voorden, project en partnership manager bij IT4Kids: “Wij zijn verheugd dat met de opbrengsten uit gedoneerde IT apparatuur wij onze samenwerking kunnen  uitbreiden met N.E.C. maatschappelijk en dit specifieke project mogen ondersteunen. Het is project wat enorm veel betekent voor kinderen met een beperking en daar leveren wij graag een bijdrage aan.”