N.E.C. gaat weer aan de slag in het Rijk van Nijmegen 

N.E.C. gaat weer aan de slag in het Rijk van Nijmegen 

Kinderen onder de 12 jaar mogen weer in teamverband gaan sporten. Dat betekent dat N.E.C. Maatschappelijk in nauw overleg met de gemeente Nijmegen, heeft besloten om een aantal projecten weer op te starten. Het gaat in dit geval om de projecten N.E.C. For Success en N.E.C. United. De overige projecten liggen tot nader order stil of zijn definitief afgelast. 

Door het coronavirus kwamen medio maart alle projecten van N.E.C. Maatschappelijk stil te liggen. De maatschappelijke stichting besloot om alle evenementen tot en met 30 juli 2020 te annuleren en zodoende leek er een einde aan het seizoen te komen van N.E.C. Maatschappelijk. Echter kan de stichting nu weer starten met twee projecten, zij het wel onder strikte maatregelen zoals het RIVM en de gemeente Nijmegen deze heeft opgesteld. 

N.E.C. United vindt plaats in Nijmegen-Noord en Lindenholt terwijl N.E.C. For Success in het Goffertstadion georganiseerd wordt. Het is helaas nog niet mogelijk om de overige maatschappelijke projecten zoals de N.E.C. Oldstars en het N.E.C. Parateam aan te bieden binnen de huidige richtlijnen van de overheid. Zodra dit in de nabije toekomst mogelijk is zal hierover worden gecommuniceerd. 

Tot die tijd biedt N.E.C. via het online platform #SamenTenStrijde activiteiten, video’s en andere content digitaal aan. Ook is de club continu bezig om nieuwe manieren te vinden om programma’s in aangepaste vorm doorgang te laten vinden. 

* Foto uit archief