Maatschappelijk

N.E.C. klaar voor de start van Bijzondere Eredivisie

N.E.C. klaar voor de start van Bijzondere Eredivisie

N.E.C. heeft gisteren haar deelnemers voor de Bijzondere Eredivisie vastgelegd. Onder toeziend oog van de pers en andere belangstellenden tekenden de deelnemers gisteren hun contract met Hans Schapenk, voorzitter van N.E.C. Maatschappelijk.

Het team van N.E.C. bestaat uit elf spelers die actief zijn in het Speciaal Voetbalplatform, dat in 2014 is gestart in samenwerking met de Federatie Amateurvoetbal Nijmegen (FAN) en de gemeente Nijmegen. Zij zijn onder andere actief bij: SC Bemmel, Beuningse Boys, Dio ‘30, De Treffers, Oranje Blauw, SIOL en Woezik. "N.E.C. is er voor iedereen en daarom zijn we trots dat we unieke ervaringen, zoals dit teken- en persmoment, kunnen realiseren. We kijken uit naar een mooi seizoen in de Bijzondere Eredivisie", aldus projectcoördinator Bart de Lange.

In 2019 is de Bijzondere Eredivisie opgericht met steun van de VriendenLoterij. De competitie biedt kinderen met een beperking de mogelijkheid om hun favoriete sport uit te oefenen. Op die manier geeft men jongeren met een handicap de kans om samen met anderen te voetballen en het beste uit zichzelf te halen. Zo komt voor de g-voetballers de droom uit om te schitteren in het shirt van hun favoriete voetbalclub. 

De eerste speeldag staat gepland op zondag 25 september in Deventer bij Go Ahead Eagles. Op deze speeldagen spelen alle teams meerdere wedstrijden tegen verschillende clubs. Op zondag 26 maart zal de speeldag in Nijmegen zijn, waarbij wij de andere betaald voetbalorganisaties zullen verwelkomen en voor onvergetelijke ervaringen zullen zorgen voor de deelnemers en toeschouwers.

De deelnemers trainen op Sportcomplex de Eendracht en daarnaast reizen ze met de N.E.C.-spelersbus naar de speeldagen in o.a. Deventer, Leeuwarden, Doetinchem en Venlo.