Maatschappelijk

N.E.C. Maatschappelijk intensiveert samenwerkingen voor project N.E.C. United

N.E.C. Maatschappelijk intensiveert samenwerkingen voor project N.E.C. United

Samen met de gemeente Nijmegen en Bindkracht10 tekent N.E.C. Maatschappelijk een samenwerkingsovereenkomst voor het project N.E.C. United.

Het project N.E.C. United is in de afgelopen jaren gegroeid en verder doorontwikkeld. N.E.C. United is een project wat zich richt op basischool kinderen uit groep 7 en 8. Zij vertonen gedrag op school of in de wijk dat extra sturing behoeft. Deze kan gericht zijn op gedragsverandering op het gebied van ongewenst gedrag, zelfvertrouwen of het vergoten van een sociaal netwerk.

Tevens wordt de nadruk gelegd op het ontdekken en exploreren van de unieke talenten van de deelnemers.

Projectleider Jop Pepping: ’’Het project N.E.C. United wordt op dit moment in drie wijken georganiseerd: Nijmegen Noord, Nijmegen West en Nijmegen Lindenholt. Tijdens het project hebben de deelnemers twee keer per week sport en spel activiteiten onder leiding van een sportdocent van de Gemeente Nijmegen en een jongerenwerker vanuit Bindkracht10. Tijdens deze lessen werken de deelnemers aan de vooraf opgestelde doelstellingen die samen met de docent en de jongerenwerker gemaakt zijn. Super om deelnemers te zien ontwikkelen als mens in de tijd dat ze deelnemen bij N.E.C. United. Dit alles kan niet zonder de bijdrage van IT4Kids die dit initiatief al jaren ondersteund!

"Bij N.E.C. United hebben we gevarieerde trainingen en ik ga er met veel plezier naartoe. Alle trainers zijn erg aardig en doen ook met ons mee. Dat vind ik erg leuk", aldus één van de deelnemers.

Wil je meer informatie over N.E.C. United? Neem dan contact op met maatschappelijk@nec-nijmegen.nl.