Maatschappelijk

N.E.C. Maatschappelijk kijkt tevreden terug op eerste editie van Samen Fitter

N.E.C. Maatschappelijk kijkt tevreden terug op eerste editie van Samen Fitter

Op woensdag 21 september kwamen medewerkers van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis en het ROC in Nijmegen samen met N.E.C. Maatschappelijk bijeen voor de eerste editie van Samen Fitter. De bijeenkomst was de aftrap van een zes weken durende pilot, waarin bewustwording voor een gezonde leefstijl centraal stond.

De acht deelnemers kwamen de afgelopen zes weken één keer per week samen om meer informatie over een gezonde leefstijl tot zich te nemen. Iedere bijeenkomst stond in het teken van een ander thema. Achtereenvolgens stonden de thema’s beweging, voeding, alcohol en roken, ontspanning en zingeving centraal. De bijeenkomsten werden kracht bijgezet door diverse gastsprekers. Zo kwamen Rogier Meijer, Souffian El Karouani, Wilco van Schaik, Jeroen Mooren en Arnold Vanderleyde vertellen wat een gezonde leefstijl voor hen betekent.

Na een uur kennis over het desbetreffende thema opgedaan te hebben, kwamen de deelnemers zelf een uur in beweging. Een boksclinic van Arnold VanderLeyde, ​een voetbalclinic van Souffian El Karouani,​ mountainbiken, slow sports en een krachttraining circuit behoorden tot de activiteiten van de verschillende bijeenkomsten.

N.E.C. Maatschappelijk kijkt tevreden terug op de pilot Samen Fitter en ook de acht deelnemers waren content. “De combinatie tussen het opdoen van kennis over een gezonde leefstijl en het sporten sprak mij enorm aan”, liet een van de deelnemers weten. “De inspirerende gasten waren een hele leuke toevoeging aan het project”, gaf een ander aan.