Maatschappelijk

N.E.C. Maatschappelijk start met N.E.C. Voetjebal

N.E.C. Maatschappelijk start met N.E.C. Voetjebal

Vanaf zaterdag 7 januari 2023 start er een module van N.E.C. Voetjebal. De jongste N.E.C.-fans kunnen dan schitteren in een sportieve omgeving!

Voetjebal is het eerste speciale voetbal speelconcept van Nederland voor kinderen van twee tot en met vijf jaar, waarbij de kracht van voetbal gebruikt wordt om het potentieel van een kind te ontwikkelen. Kleuters en peuters maken tijdens de Voetjebal-lessen voor het eerst op een gestructureerde manier (samen met een ouder) kennis met een bal, waarbij de nadruk ligt op spel en plezier.

Leren om te bewegen, bewegen om te leren

Voetjebal is nog veel meer dan een voetbal-speelconcept. Naast de aandacht voor voetbaltechnieken worden er tijdens de sessie diverse basale ontwikkelingsgebieden aangesproken. Op een speelse manier wordt de motoriek en coƶrdinatie verbeterd en leren kinderen onder andere: kleuren benoemen, synchroon tellen en symbolen herkennen.

"We draaien bij N.E.C. vele mooie projecten binnen de maatschappelijke afdeling, echter hebben we nog niet eerder iets georganiseerd voor de jongste doelgroep. Door de handen ineen te slaan met Voetjebal kunnen we ook de jongste deelnemers op een spelende manier in aanraking laten komen met voetbal. Tevens creƫren we hiermee ook fans van de toekomst voor onze club", aldus Jop Pepping, projectleider N.E.C. Voetjebal.

Vanaf 7 januari 2023 start N.E.C. Voetjebal in gymzaal van de Heidebloemstraat in Nijmegen. Hier worden N.E.C. Voetjebal modules van 10 Voetjebal lessen van 45 minuten aangeboden.

Inschrijven en contact opnemen kan per e-mail: arnhem-nijmegen@voetjebal.com

Meer informatie over N.E.C. Voetjebal