Wedstrijdverslag

N.E.C. promoveert naar de Eredivisie!

N.E.C. heeft in het hol van de leeuw in Breda NAC afgetroefd voor het laatste ticket naar de Eredivisie. De Nijmegenaren kwamen in Breda op voorsprong door een kopbal van Odenthal na een afgemeten voorzet van Bruijn. In de tweede helft was het invaller Sydney van Hooijdonk die NAC langszij schoot. Een fabelachtige goal van Okita bracht de Nijmegenaren echter verlossing. De man die heel de play-offs al in geweldige vorm verkeert vond na een prachtige voorzet van El Karouani de lange hoek met de buitenkant van zijn voet: 1-2.

Check hier de beelden of lees onderstaand het wedstrijdverslag!

De spanning was duidelijk voelbaar in Breda. De 2500 aanwezige supporters zorgden met onder andere veel vuurwerk en gezang voor veel lawaai in het Rat Verlegh Stadion. NAC nam in de beginfase het initiatief in de wedstrijd. Het eerste moment van opwinding kwam nadat Azarkan net niet bij een diepe bal vanuit het middenveld kon komen door een oplettende Branderhorst. Er volgde een klein opstootje tussen de middenvelder van NAC en de N.E.C. selectie. Het eerste schot van N.E.C. kwam van Jordy Bruijn. De middenvelder van N.E.C. was het eindstation van een goede aanval, maar zijn schot mistte richting. Het volgende hachelijke moment was weer voor het doel van Olij. Okita schoot op de doelman, die de bal echter loste waardoor er wat paniek ontstond bij NAC. Uiteindelijk werd de situatie echter opgelost door een NAC verdediger die de bal weg wist te werken. Even daarna was het wel raak voor de Nijmegenaren. Een vrije trap van Bruijn werd op waarde geschat door Cas Odenthal. De jonge verdediger verschalkte doelman Olij en bracht N.E.C. op voorsprong. NAC kwam even later bijna op gelijke hoogte. Azarkan gaf een afgemeten voorzet die maar net werd overgekopt door Kaj de Rooij. Even later was het Azarkan zelf die een klein metertje over het doel van Branderhorst schoot. N.E.C. leunde op de voorsprong en liet NAC het spel maken. Het was echter N.E.C. dat op slag van rust bijna nogmaals scoorde. Bruijn deed het voorbereidende werk en gaf aan op Okita. De nummer tien van N.E.C. krulde de bal net naast het doel van NAC. Even later klonk het fluitsignaal van Kuipers en zochten de beide ploegen de kleedkamer op.

Na de thee was het weer NAC dat het initiatief pakte. Dit resulteerde in enkele gevaarlijke uitbraken over de zijkanten van de Bredanaars. NAC wist dat het wat moest forceren en bracht met Bilate en van Hooijdonk extra aanvallende impulsen in de ploeg. N.E.C. was veroordeeld tot het tegenhouden van NAC. Na een dik uur kwam El Allouchi in goede positie maar schoot hij op keeper Branderhorst. Na 70 minuten lukte het NAC dan toch om te scoren. Het was invaller Sydney van Hooijdonk die de goal maakte na een voorzet van Schouten: 1-1. NAC bleef de Nijmegenaren onder grote druk houden. N.E.C. probeerde het wel op de counter maar kwam er amper uit. Rond de 80e minuut maakte Jordy Bruijn een mooie actie waarna hij onderuit werd gehaald door Malone. Scheidsrechter Kuijpers liet echter doorspelen waardoor de aanval jammerlijk voorbij was. Even later kwam Jordy Bruijn weer tot een schot, maar schoot hij een paar meter naast het doel van NAC. Vlak voordat de ploegen leken af te stevenen op verlenging besloot Jonathan Okita anders met een werkelijk prachtige goal. El Karouani bracht de bal in de zestien, waarna de nummer tien van N.E.C. de bal met de buitenkant van zijn voet prachtig de verre hoek vond. Met dit doelpunt promoveerden de Nijmegenaren na vier seizoenen weer naar de Eredivisie.