Maatschappelijk

N.E.C. stopt met Parateam

N.E.C. stopt met Parateam

N.E.C. Maatschappelijk stopt vanaf het nieuwe seizoen met het Parateam. Na de oprichting in 2019 heeft de sport- en beweegdeelname voor mensen met een lichamelijke beperking een vlucht genomen in het Rijk van Nijmegen. De deelnemers kunnen als vanzelfsprekend blijven sporten in de regio, maar zullen niet langer begeleid worden door de Nijmeegse club.

De sporters van het Parateam stonden een jaar lang onder ‘contract’ bij N.E.C. en maakten onder deskundige begeleiding vanuit Stichting Koprol kennis met verschillende sporten en sportaanbieders. Voorafgaand aan het sporttraject werden alle deelnemers vooraf in zes weken klaargestoomd in de Sint Maartenskliniek.

Jop Pepping, projectleider van het Parateam, blikt terug op een mooie periode: “Bij N.E.C. werd bewegen met het sociale aspect gecombineerd. Zo werd er wekelijks voorafgaand aan het sporten een kop koffie gedronken en bijgekletst. Het delen van persoonlijke verhalen zorgde ervoor dat het project veel meer impact op de deelnemers heeft gehad.”

Na liefst vier lichtingen sinds 2019 staat er een grote vaste groep sporters die nog altijd wekelijks met elkaar aan de slag gaan. Hoewel het project van N.E.C. stopt, zullen de deelnemers in een eigen groep verder blijven sporten onder begeleiding van de beweegspecialisten van Stichting Koprol. Iedereen met een amputatie en/of soortgelijke lichamelijke beperking is van harte welkom om aan te sluiten bij deze (sport)groep!

Wil jij jezelf aanmelden? Klik dan hier!