Maatschappelijk

N.E.C. United gaat van start

N.E.C. United gaat van start

N.E.C. Maatschappelijk, Bindkracht10 en de gemeente Nijmegen zijn in mei 2018 gestart met de eerste editie van N.E.C. United. Dit maatschappelijke project richt zich op talentontwikkeling van jongeren uit Nijmeegse wijken. Het doel van het project is de competenties van jongeren uit te bouwen en de binding in de wijk te vergroten.

Twee keer per week krijgen de deelnemers van N.E.C. United sportles en gaan ze aan de slag met het ontwikkelen van diverse competenties. Zo leren ze bijvoorbeeld samen te werken en zelfvertrouwen op te doen. Verder komen ze alles te weten over gezondheid en voeding, maar ook over discipline, respect en veiligheid. Jop Pepping: “De kinderen werken - onder begeleiding van de gemeente Nijmegen en Bindkracht10 - aan de hand van sport- en spelactiviteiten aan het bereiken van hun persoonlijke doelen.”

United wijken

Het project N.E.C. United start in drie verschillende wijken: Nijmegen Noord, Nijmegen West en Lindenholt. Lindenholt start dit jaar voor het eerst. De groepen zijn gericht op kinderen van tien tot en met veertien jaar en zijn in samenspraak met Bindkracht10 en de gemeente Nijmegen aangedragen door de scholen in de omgeving Nijmegen.  Door de contractondertekening zullen ze gedurende het gehele voetbalseizoen deel uit maken van N.E.C. en zullen ze zich moeten houden aan de afspraken die in het contract staan. In het contract staat onder andere dat de deelnemers goed voor hun wijk moeten zorgen, dat ze respectvol met elkaar om moeten gaan en dat ze zich op diverse competenties zullen ontwikkelen. De deelnemers worden hierin gesteund door hun ouders/verzorgers.

Samenwerking

Door de krachtenbundeling van N.E.C., de gemeente Nijmegen en Bindkracht10 beschikken de deelnemers over een optimaal ontwikkeltraject. De gemeente Nijmegen verzorgt bijvoorbeeld de kwalitatieve sportlessen en de jongerenwerker van Bindkracht10 ondersteunt de deelnemers en ouders/verzorgers met het realiseren van de doelstellingen. Het gehele project wordt ondersteund door IT4kids.

Meer informatie over N.E.C. United