Maatschappelijk

N.E.C. United is een succesbeleving en plek waar je jezelf kan zijn

N.E.C. United is een succesbeleving en plek waar je jezelf kan zijn

Afgelopen woensdagmiddag kwamen de deelnemers van het project N.E.C. United weer bijeen. Er schoten verschillende emoties door de persruimte van het Goffertstadion, waar het project elf maanden eerder was gestart. Enerzijds is iedereen ongelofelijk trots, anderzijds vinden de deelnemers het enorm jammer dat het project ten einde is. Door de aanwezigheid van alle ouders, overheerst toch het trotse gevoel.

Een jaar lang hebben de deelnemers training gehad van een echte N.E.C. trainer. In een veilige omgeving heeft N.E.C., Bindkracht 10 en de gemeente Nijmegen de deelnemers, door middel van voetbaltrainingen handvatten aangereikt om zich te ontwikkelen op verschillende gebieden. Zo zegt deelnemer Jordan: “Ik heb tijdens N.E.C. United makkelijk contact leren maken met andere kinderen” en zegt deelnemer Zoë: “Ik kan me, mede dankzij de trainingen, veel beter concentreren tijdens lessen op school.”

Ook de ouders hebben een belangrijke rol gespeeld tijdens N.E.C. United. Niet alleen de kinderen tekende een contract, ook de ouders hebben dit gedaan. Mede hierdoor waren alle ouders enorm betrokken tijdens trainingen en het hele project. Suus, de moeder van deelneemster Nanna, heeft de groep echt naar elkaar zien groeien: “Het was niet alleen een succesbeleving voor de kinderen. Doordat de kinderen zich veilig voelde, durfde ze zichzelf open te stellen, waardoor iedereen zich op zijn of haar manier heeft kunnen ontwikkelen.”

Buiten de trainingen om zijn er veel activiteiten georganiseerd. Zo was er onder andere een persconferentie met inwoner van Lent en tevens N.E.C. speler Ole Romeny, hebben de deelnemers gekookt voor hun ouders, hebben ze geld ingezameld voor het goede doel, zijn ze met ouderen gaan wandelen en mochten ze tijdens een wedstrijd van N.E.C. het veld op met de spelers.

Luc te Riele, manager van N.E.C. Maatschappelijk hoopt vurig op een vervolg van het project. “We zijn in gesprek met de betrokken partijen en willen heel graag een vervolg geven aan N.E.C. United. Het was een fantastisch jaar voor de kinderen waarbij ze echt een ontwikkeling hebben doorgemaakt. Dit smaakt naar meer.”

N.E.C. United was een samenwerking tussen N.E.C., Bindkracht10 en de gemeente Nijmegen.