Algemeen

N.E.C. zamelt geld in voor kindvriendelijke ziekenhuiskamers

N.E.C. zamelt geld in voor kindvriendelijke ziekenhuiskamers

Topsport. Dat is hetgeen wat N.E.C. en het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis met elkaar verbindt. Topsport bedrijven vindt niet alleen plaats op het voetbalveld om wedstrijden te winnen, maar ook in het ziekenhuis om mensenlevens te redden. Inmiddels werken beide organisaties al meer dan vijf jaar samen.

Normaliter bezoekt de gehele selectie van N.E.C. het Amalia kinderziekenhuis om de kinderen die daar liggen een onbezorgde dag te geven. Nu dat in verband met COVID-19 niet mogelijk is zijn beide partijen op zoek gegaan naar andere manieren om het verschil te maken voor de zieke kinderen die in het ziekenhuis liggen. In dat kader gaat N.E.C. geld inzamelen om kinderkamers kindvriendelijk te maken.

โ€˜Door de coronacrisis is alles anders. Ook voor ons en onze patiรซntjes in het kinderziekenhuis. De verstrooiingen die we normaal kunnen bieden zijn nu bijna onmogelijk geworden. En dat missen we allemaal. We zijn dan ook heel erg blij met de actie van N.E.C. Enerzijds om hun initiatief om geld in te zamelen om onze kamers kindvriendelijker in te kunnen richten, anderzijds om dit samen te doen met ons en daarmee ook een van onze patiรซntjes een onvergetelijke dag te bieden. Ook ons eigen Mobiel Medisch Team van de traumahelikopter draagt hier met veel plezier aan bij,โ€™ Jan Peter Rake, medisch directeur Radboudumc Amalia kinderziekenhuis

Wilco van Schaik, algemeen directeur van N.E.C., zegt hierover: "Het is prachtig dat we met N.E.C. iets kunnen betekenen voor de kinderen die het zo nodig hebben. De samenwerking met het Amalia kinderziekenhuis laat zien dat N.E.C. meer is dan alleen voetbal. Als wij ervoor kunnen zorgen dat een bezoek aan het ziekenhuis dragelijker wordt voor een kind, moeten we dat niet nalaten. We hopen dat onze supporters hier ook een steentje aan bij willen dragen."

Meer informatie over deze mooie actie van N.E.C. vindt u hier.

Actiepagina - N.E.C. voor het Amalia Kinderziekenhuis

Tikkie - Geef nu voor het Amalia Kinderziekenhuis!