Algemeen Maatschappelijk

Neem aanstaande vrijdag houdbaar voedsel en speelgoed mee naar De Goffert

Neem aanstaande vrijdag houdbaar voedsel en speelgoed mee naar De Goffert

Heb je houdbaar eten en/of drinken over? Of heb je thuis speelgoed liggen waar je niets meer mee doet? Maak er dan iemand blij mee! De supportersgroepen Legio Noviomagum en HKN doen een oproep aan iedereen die vrijdag 13 december naar het Goffertstadion komt. Voorafgaand aan de wedstrijd N.E.C. – Almere City FC is het mogelijk om op twee verschillende inzamelpunten rondom het stadion eten of speelgoed af te geven.

Eerder organiseerde projectgroep Doneer een stoel in samenwerking met de Voedselbank Nijmegen een geslaagde doneeractie, waardoor er tijdens de wedstrijd van aanstaande vrijdag honderden N.E.C.’ers op de tribune zitten die zich dat normaliter niet kunnen veroorloven. Vrijdagavond volgen er dus twee hartverwarmende inzamelacties die aansluiten bij bovengenoemd initiatief.

Legio Noviomagum organiseert een inzamelactie waarbij het mogelijk is om houdbaar voedsel in te zamelen voor de Voedselbank Nijmegen. Dit mogen tevens (houdbare) dranken zijn. De producten worden op een later tijdstip aan de voedselbank geschonken. Er zullen tijdens de inzameling mensen van de voedselbank aanwezig zijn om de giften te ontvangen. De HKN vraagt supporters speelgoed mee te nemen naar het stadion. Dit dient speelgoed te zijn dat (zo goed als) in nieuwstaat is en bij voorkeur nog in een doos zit. De inlevertijd is van 18.30 uur tot 19.45 uur. Zij geven dit speelgoed aan kinderen die thuis weinig tot niets te besteden hebben. Zaterdag is er voor de kinderen een dag georganiseerd in restaurant Bikkels, waar het speelgoed uitgedeeld zal worden.

Tot slot een speciaal dankwoord van N.E.C. aan haar supporters. Dankzij iedereen die gedoneerd heeft is het mogelijk gemaakt om aanstaande vrijdag honderden supporters een wedstrijd in De Goffert te laten beleven. Een mooi resultaat waar we allemaal trots op mogen zijn!