Maatschappelijk

Project 'Scoor een boek' opnieuw een daverend succes!

Project 'Scoor een boek' opnieuw een daverend succes!

Vanmiddag kwamen bijna 600 basisschoolleerlingen bij elkaar bij sportvereniging Quick 1888 voor de feestelijke afsluiting van het project ‘Scoor een Boek!’. Met dit project willen de Bibliotheek Gelderland Zuid, voetbalclub NEC en GGD Gelderland Zuid leesplezier onder leerlingen stimuleren. Tijdens het ‘fluitsignaal’ onthulde NEC-mascotte Bikkel het resultaat: in totaal lazen de leerlingen 11.568 boeken. Een record!

Met plezier zoveel mogelijk boeken lezen, dát is het doel van het leesbevorderingsproject ‘Scoor een Boek!’ Elf scholen uit Nijmegen en omgeving sloten zich dit jaar aan bij het project. De afgelopen negen weken plakten de leerlingen stickers (‘doelpunten’) op een poster voor elk gelezen boek, zowel op school als thuis. Ook wisselden de leerlingen hun favoriete boeken uit. En met succes: in totaal lazen de leerlingen 11.568 boeken. Dit aantal werd onthuld tijdens het ‘fluitsignaal’: de sportieve afsluiting met spelletjesparcours voor de leerlingen.

Beloning

Door het toevoegen van een sportelement hopen zowel de scholen als de bibliotheek het leesvuur onder de leerlingen aan te wakkeren. Bij Cyriel Frielink (8 jaar) uit groep 5 van basisschool De Geldershof in Lent is dit zeker gelukt: “Ik vond het een superleuk project! Vooral omdat ik nu vaker ben gaan lezen. Het allerleukste was naar de wedstrijd van NEC in het Goffertstadion op 29 maart: dat was een mooie beloning voor het lezen!" Zijn moeder Usha geeft aan dat ze door de thuisopdrachten samen bewuster naast elkaar op de bank zijn gaan lezen. Voorlezen doet ze al iedere avond.

N.E.C. bezoek

Dat de deelnemers van het project de wedstrijd N.E.C. – Helmond Sport mochten bijwonen was een geste van hoofdsponsor De Klok Logistics. ‘’We hebben samen met N.E.C. een duidelijke visie ontwikkeld, waarbij we een rol van betekenis konden spelen in de Nijmeegse samenleving. Als je dan het aantal gelezen boeken te horen krijgt, kan er alleen maar worden geconcludeerd dat het project een groot succes was’’, aldus Pieta Bekers, Hoofd P&O De Klok Logistics.