Maatschappelijk

Ruim 100 mantelzorgers genieten uitgebreid tijdens de Dag van de Mantelzorg

Ruim 100 mantelzorgers genieten uitgebreid tijdens de Dag van de Mantelzorg

Genieten, even tijd voor jezelf en ditmaal even alle aandacht voor de mensen die dag en nacht klaarstaan voor hun naasten, daar draaide het gisteren om tijdens de ‘de dag van de Mantelzorg’. N.E.C. Maatschappelijk heeft in samenwerking met Monuta Helpt en NASWerkt ruim honderd mantelzorgers uit Nijmegen in het zonnetje gezet.

De Dag van de Mantelzorg begon in het Goffertstadion, waar alle gasten werden ontvangen met koffie en iets lekkers. Nadat algemeen directeur van N.E.C. Wilco van Schaik vervolgens de dag officieel opende vertrokken de mantelzorgers in twee luxe touringcars naar de Waalkade, waarna ze op de pannenkoekenboot stapte.

Nadat iedereen zijn plekje op de boot gevonden had begon Rob Jaspers te vertellen over het heden en verleden van de route. Dit was zeker niet de eerste keer dat de ‘Nijmegenaar van het jaar 2014’ deze route vaarde: “Eigenlijk is dit een beetje begonnen als een uit de hand gelopen grap. Het begon met een aantal keer zo’n tocht, maar eigenlijk is het nooit meer gestopt. Ondertussen heb ik deze route nu al zo’n 700 keer gevaren, elke keer weer zit het vol. Ik schat dat op deze stoelen al meer dan 50.000 mensen hebben gezeten. Ik vind het gewoon ontzettend leuk om te doen. Toen N.E.C. me vroeg voor dit bijzondere initiatief heb ik geen moment getwijfeld, het is geweldig dat club iets doet voor deze bijzondere groep mensen.” 

N.E.C. maatschappelijk organiseerde deze dag voor de mensen die normaal zo druk zijn met de zorg dat ze niet aan zichzelf denken. Mantelzorgers verdienen het daarom het meest van iedereen dat er een dag is waar het even om hen draait. Mantelzorger Willie Looman bevestigde het fijne gevoel wat de dag hem bracht: “Ik ben constant bezig met de zorg van mijn moeder en mijn partner. Daarom is ieder moment waarop mijn gedachtes daar even niet bij zijn fijn meegenomen. Vandaag heb ik ontzettend veel momenten gehad dat ik nergens aan gedacht heb, dus dat is heel positief voor mij. Het is geweldig dat N.E.C. zo een dag organiseert voor mantelzorgers. De dag was heel leuk georganiseerd, voor mij was de pannenkoekenboot het hoogtepunt.”

Eenmaal aangekomen bij ‘de Bloedkuul’ werden de mantelzorgers verrast door een welkomstcomité bestaande uit de spelers van N.E.C. en niemand minder dan Willeke Alberti. De zangeres zette ‘Bikkels’, de horecagelegenheid in het N.E.C. stadion, in vuur en vlam. Met oude hits als Daar bij de Waterkant en Onder moeder's paraplu bracht Willeke extase bij het uitzinnige publiek. Ook de spelers van N.E.C. deden vrolijk mee met de nummers van de zangeres. Na een geweldige show nam Willeke Alberti afscheid van het Nijmeegse publiek en eindigde Wilco van Schaik de dag zoals hij die ook begon: met alle aandacht voor de mantelzorgers.