Maatschappelijk

'Scoor een boek' afgetrapt op elf basisscholen in de regio

'Scoor een boek' afgetrapt op elf basisscholen in de regio

N.E.C. en de Bibliotheek Gelderland Zuid hebben vandaag het project ‘Scoor een Boek!’ afgetrapt. Middels dit project willen de organisaties kinderen laten ervaren hoe leuk lezen is. In het kader van de Nationale Voorleesdagen bezoekt N.E.C. alle elf basisscholen die meedoen aan het project.

Tijdens ‘Scoor een Boek!’ lezen 426 leerlingen van elf scholen in het Rijk van Nijmegen negen weken lang zo veel mogelijk boeken in de klas én thuis. Met elk gelezen boek of leesopdracht scoren ze een ‘doelpunt’ en mogen ze een sticker op een poster plakken. Tijdens het project wisselen leerlingen hun favoriete boeken uit.

De officiële aftrap vond om 13.30 uur plaats op basisschool De Wingerd in Nijmegen, daar leest Bas Kuipers voor uit het boek ‘Koen Kampioen’ voor bijna 100 kinderen. Op iedere school vindt er na het voorlezen een kidspersconferentie plaats.

Scoor een Boek!

Vanaf groep 5 neemt het leesplezier onder veel kinderen af, zo blijkt uit onderzoek. Vooral onder jongens. Maar juist door te lezen verbeteren kinderen hun taalvaardigheid en woordenschat. Door een voetballer als voorbeeld in te zetten en een spelelement toe te voegen, hopen N.E.C. en de bibliotheek het leesplezier onder basisschoolleerlingen uit groep 5 en 6 te verhogen.

Fluitsignaal

Op donderdag 2 april vindt de afsluiting van ‘Scoor een Boek!’ plaats. Dan maakt N.E.C.-mascotte Bikkel bekend hoeveel boeken de leerlingen in totaal hebben gelezen. Voorgaande jaren was het project een groot succes. Kinderen motiveerden elkaar met leuke leestips en er was een spectaculaire stijging in het aantal gelezen boeken per leerling. Meer informatie over het project is te vinden op https://www.necmaatschappelijk.nl/n.e.c.-leert/scoor-een-boek.htm.