Maatschappelijk

Spelers en kinderen genieten bij bezoek aan Amalia Kinderziekenhuis

Spelers en kinderen genieten bij bezoek aan Amalia Kinderziekenhuis

Een delegatie van N.E.C. bracht op dinsdag 19 november een bezoek aan de kinderen in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis. De Nijmeegse club ging voor het vierde achtereenvolgende jaar op bezoek bij de kids. Spelers, staf en kinderen maakten er wederom een geweldige dag van waarin kinderen even hun ziekte konden vergeten.

De dag startte met een heuse kidspersconferentie, die geleidt werd door algemeen directeur Wilco van Schaik. Tijdens de kidspersconferentie konden de kinderen vragen stellen aan Randy Wolters, Mart Dijkstra, Sven Braken en Rens van Eijden. Zo werd er onder andere gevraagd of de spelers een vriendin hebben, wie het grappigst is binnen de selectie, wat ze zo leuk vinden aan voetbal en wat hun meest gênante moment in de kleedkamer was. De vraag van Wilco van Schaik over de leeftijd van de spelers leverde de meeste hilariteit op bij de kids.

Na de kidspersconferentie was het tijd voor de spelers om handtekeningen en mooie N.E.C. merchandise uit te delen aan de kinderen. Ze konden hun geluk niet op met de mooie sjaals, shirtjes en handtekeningen die ze kregen. Tevens werden er leuke foto’s gemaakt. Op deze manier hadden ze altijd iets om aan deze memorabele dag terug te denken. Na het uitdelen van de souvenirs ging een deel van de selectie lekker een balletje trappen, tafeltennissen of een ander spelletje met de kids doen. De andere helft van de meegekomen spelers ging langs bij kinderen die noodgedwongen op hun kamers moesten blijven, zodat ook zij mee konden delen in het bezoek van N.E.C.

Suzanne van den Heuvel, hoofd pedagogische zorg in het Amalia kinderziekenhuis, waardeert het bezoek ten zeerste: “Het bezoek van de selectie en staf van N.E.C. bezorgt de kinderen steun. Daarnaast geeft het ook wat afleiding van veel zware dingen waar ze dagelijks mee worden geconfronteerd.”

Luc te Riele, manager van de maatschappelijke afdeling van N.E.C. zegt: “Voor N.E.C. is dit jaarlijks terugkomende fenomeen één van de dagen waar lang naar uitgekeken wordt. De mogelijkheid om iets voor de kinderen te betekenen die in het Amalia kinderziekenhuis liggen is iets wat enorm gekoesterd wordt door de club. De kinderen een onbezorgde dag en glimlach geven, daar doen we het voor”.