Maatschappelijk

Teams N.E.C. United tonen respect

Teams N.E.C. United tonen respect

Sinds 2006 organiseert de Respect Foundation de jaarlijkse, nationale, bewustwordingscampagne de 'Week van Respect'. Dit is een campagne geïnitieerd in reactie op de toenemende intolerantie en spanningen in de maatschappij. De Respect Foundation richt zich hierbij op de jongeren: de generatie van de toekomst. Samen met jongeren werken zij aan een respectvolle samenleving. Bij N.E.C. United laten we dit uiteraard niet aan ons voorbijgaan en dus stonden gedurende de week van 9 november alle activiteiten van N.E.C. United in Lindenholt en Nijmegen Noord in het teken van respect.

Wederzijds respect is een belangrijk onderdeel bij het project N.E.C. United. Dit is dan ook de reden dat de trainers tijdens hun sportactiviteiten het onderwerp respect met de deelnemers bespraken. Met behulp van stellingen als: "de scheidsrechter heeft altijd gelijk”, “ouders mogen alles roepen vanaf de zijlijn”, “een vechtpartijtje in de gymzaal hoort erbij” en “alle geintjes moeten kunnen” werden de kinderen bewustgemaakt van respectvol gedrag.

Armband

Degene die de boodschap hebben begrepen en respectvol hebben deelgenomen aan de sportles hebben een armbandje ontvangen als aandenken. Op deze manier draagt N.E.C. Maatschappelijk bij aan bewustwording, want respect toon je niet alleen tijdens de week van respect, maar altijd en overal.

Paul Heldens van N.E.C. Maatschappelijk: "Een onwijs mooi initiatief dat wij vanuit N.E.C. omarmen. Door stellingen vanuit het voetbal vragen we aandacht voor de normen en waarden die wij nastreven. Deze situaties zijn herkenbaar voor de kinderen en daardoor komt de boodschap goed over."

Klik hier voor meer informatie over N.E.C. United