Algemeen

Wedstrijden N.E.C. tot en met eind maart afgelast

Wedstrijden N.E.C. tot en met eind maart afgelast

Alle voetbalwedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie tot en met 31 maart zijn uitgesteld. Donderdagmiddag presenteerde de Nederlandse overheid een pakket aan maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Voor N.E.C. is dit de thuiswedstrijd tegen FC Volendam en de confrontatie in Doetinchem tegen De Graafschap. Zo worden alle evenementen met meer dan 100 bezoekers verboden. Ook alle wedstrijden van de Voetbalacademie zijn afgelast. 

De KNVB meldt: 'Evenementen met meer dan honderd personen in Nederland worden afgelast, mensen moeten thuiswerken indien mogelijk en wie koorts of luchtwegklachten heeft, moet sowieso binnenblijven. Een reden voor de maatregelen was dat er niet-herleidbare besmettingen in Nederland zijn geconstateerd. Daarmee is er geen vat meer op waar er mensen besmet zijn met het coronavirus.'

Publiek
Daarnaast schrijft de KNVB: 'Zoals wij gisteren samen hebben afgesproken, is het onze intentie geen wedstrijden achter gesloten deuren te spelen. Daarom doen we er alles aan deze wedstrijden in te halen met de aanwezigheid van publiek. Hiermee hopen we de organisatorische, sportieve en economische gevolgen voor iedereen zoveel mogelijk te beperken.'

Inhalen
Vooralsnog zijn er geen data vastgesteld waarop de duels worden ingehaald. Dit wordt op een later moment bekendgemaakt.

Kaarten
Aangeschafte wedstrijdtickets van N.E.C. voor de wedstrijden tegen FC Volendam en De Graafschap blijven tot nader order geldig.

Trainingen
Trainingen van het eerste elftal zijn tot en met dinsdag 31 maart besloten, voor zowel supporters als media.

Overig
Alle nevenactiviteiten zoals rondleidingen, maatschappelijke activiteiten, commerciƫle activiteiten en kidsclub activiteiten waarbij spelers, staf en personeel bij betrokken zijn worden tot 31 maart geannuleerd.