N.E.C. Beweegt

N.E.C. is van mening dat sporten voor iedereen mogelijk moet zijn. Daarom is het programma N.E.C. Beweegt ontwikkelt. Binnen dit programma wordt er extra aandacht geschonken aan kinderen met een beperking. Voor deze kinderen is er vaak (te) weinig sportaanbod. Door hier in te investeren maakt N.E.C. het leven van kinderen met een beperking, in welke vorm dan ook, mooier.

Speciaal Voetbal

In 2013 is N.E.C. samen met de gemeente Nijmegen, Federatie Amateurvoetbal Nijmegen en een zestal verenigingen uit de regio gestart met een platform voor een speciale competitie. Dat de competitie een succes is laten de cijfers zien. In 2012 voetbalde slechts vier kinderen met een beperking in deze regio. Door de inzet van de gemeente Nijmegen, FAN, N.E.C. en de verenigingen is dat heden ten dag gegroeid naar ruim 200 kinderen die hun favoriete sport beoefenen. In totaal zijn 11 clubs (18 teams) aangesloten bij het platform Speciaal Voetbal.

Jaarlijks worden de teams uitgenodigd bij een wedstrijd van N.E.C.. In de rust van de wedstrijd nemen de deelnemers van de competitie penalty's. Bekijk hieronder een impressie van de penalty's in 2016.

Sport Heroes Challenge @ N.E.C.

In het kader van sporten voor iedereen organiseert N.E.C. in samenwerking met de gemeente Nijmegen, Hogeschool Arnhem Nijmegen, Special Heroes en Uniek Sporten de Sport Heroes Challenge @ N.E.C. Tijdens deze sportdag voor het speciaalonderwijs kunnen de kinderen kennismaken met verschillende (innovatieve) sporten, met als doel de kinderen structureel aan het sporten te krijgen.

Bekijk hier een sfeerimpressie van de Sport Heroes Challenge @ N.E.C. (voorheen Special Day) 2016

Contact

jop.pepping@nec-nijmegen.nl

024 - 359 03 19