Blindentribune

In samenwerking met Koninklijke Visio, het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen is N.E.C. in 2013 gestart met een blindentribune dat ruimte biedt aan 20 zitplaatsen. Supporters met een visuele beperking krijgen op de blindentribune de wedstrijdbeleving mee doordat ze via een headset rechtstreeks het wedstrijdverslag horen van de commentatoren die de wedstrijd beschrijven vanuit hun standpunt.

Voor slechtziende en blinde mensen kan het ervaren van een voetbalwedstrijd een hele uitdaging zijn. Er is veel herrie in het stadion en het speelveld ligt op grote afstand. Het beleven van een wedstrijd is daardoor veel minder toegankelijk voor mensen met een visuele beperking. Het fenomeen blindentribune is een prachtige oplossing om toch in het stadion te kunnen genieten van een voetbalwedstrijd.
 
N.E.C. wil zich als club zoveel mogelijk openstellen om supporters te kunnen ontvangen. Daar past een blindentribune uitstekend bij. Tevens past dit erg goed bij het beleid wat N.E.C. Maatschappelijk voert als het gaat om sportaanbod voor speciale doelgroepen.

5 jaar Blindentribune

Meer informatie?

024 – 359 03 60

info@nec-nijmegen.nl