N.E.C. Parateam

N.E.C. Parateam zoekt nieuwe deelnemers!

Na het succes van afgelopen jaar, gaat N.E.C. samen met Uniek Sporten, Sint Maartenskliniek en stichting Koprol voor het vierde jaar op een rij starten met een ‘Parateam’. Ditmaal niet alleen voor mensen met een amputatie, maar voor mensen met een lichamelijke beperking in het algemeen. Komend jaar staat er weer een gevarieerd aanbod aan sporten op het programma.

De afgelopen jaren heeft het sportaanbod voor mensen met een beperking in het Rijk van Nijmegen een boost gekregen. In de praktijk zien we dat sport- en beweegdeelname van specifieke groepen, zoals mensen met een lichamelijke beperking achterblijven, daarom is in 2019 het N.E.C. Parateam gestart. Het seizoen start met een uitgebreide revalidatiemodule bij de Sint Maartenskliniek, alvorens de deelnemers onder begeleiding van deskundige trainers van stichting Koprol aan de slag gaan op de velden van N.E.C. In de winter wijkt het team uit naar andere locaties.

Joyce-Ott-Jansen, bewegingsagoog bij de Sint Maartenskliniek zegt: "Het was een succesvol jaar voor het N.E.C. Parateam. Uit de onderzoeksresultaten bleek dat 87 procent van de deelnemers is verbetert in loopafstand en balans, daarnaast is men ook in de thuis situatie aanzienlijk meer gaan bewegen." Bart de Lange van N.E.C. Maatschappelijk vult aan: "Daarnaast hebben we aandacht besteed aan het sociale aspect. Het feit dat vrijwel alle deelnemers aangeven dat ze graag met elkaar blijven sporten, zegt veel over de hechte band die de deelnemers met elkaar hebben opgebouwd."

Voormalig deelnemer Michiel over het N.E.C. Parateam: “Dankzij het sporten bij het N.E.C. Parateam zijn mijn reflexen en wendbaarheid steeds soepeler geworden. Daarnaast is het N.E.C. Parateam voor mij vooral het doorbreken van de sociale lockdown. Je sport wekelijks met lotgenoten, mensen die iets vergelijkbaars hebben meegemaakt. Hierdoor heb ik de gelegenheid om ervaringen te delen met mensen die weten hoe het is.

Ben jij of ken jij iemand met een lichamelijke beperking en wil je volgend jaar mee sporten met het N.E.C. Parateam? Meld je dan nu aan

project.general_error_message
formfragmenttooltiptext

Contact

jop.pepping@nec-nijmegen.nl

024 359 0360

In samenwerking met: