Scoor een Boek

Leesplezier in de klas!
Vanaf groep 5 en 6 lezen kinderen steeds minder, blijkt uit onderzoek. Hoe zorg je dat je deze trend doorbreekt en leesplezier terugbrengt in de klas? Door de samenwerking tussen Openbare Bibliotheek Gelderland-Zuid en N.E.C. en door een spelelement toe te voegen.

Het resultaat? Scoor een Boek! 

Afgelopen editie lazen 20 klassen maar liefst 11.646 boeken in 8 weken, thuis en op school. Kinderen motiveerden elkaar met leuke leestips en er was een spectaculaire stijging in het aantal gelezen boeken per leerling.

Scoren met N.E.C.
Tijdens Scoor een Boek! lezen kinderen 8 weken lang zo veel mogelijk boeken in de klas, gestimuleerd door de oproep van N.E.C. Met elk gelezen boek scoren ze een ‘doelpunt’. Tussentijds wisselen de leerlingen hun favoriete boeken uit. Ter afsluiting wordt er een feestelijke sportieve dag georganiseerd. Zet dit project in op je school om leesplezier te stimuleren.

Voorbeschouwing

De voorbeschouwing is een informatieve bijeenkomst voor alle leerkrachten van deelnemende groepen. Het project wordt gepresenteerd en daarnaast word je als leerkracht geprikkeld om de leesmomenten in je klas op een inspirerende manier vorm te geven.

Aftrap

Selectiespelers van N.E.C. lezen voor in de klassen van de deelnemende scholen. Daar vertellen ze tevens waarom ze lezen zo leuk en belangrijk vinden. en een kist vol mooie en aansprekende boeken trapt een medewerker van de bibliotheek het project af. 

Bekijk hier een sfeerimpressie 'de Aftrap' van 2020.

Rust

Een sterspeler van N.E.C. vertelt in een filmpje waarom hij lezen zo leuk en belangrijk vindt. Met dit filmpje en een kist vol mooie en aansprekende boeken trapt een medewerker van de bibliotheek het project af. 

Fluitsignaal

Na 8 weken boeken scoren is het tijd voor een sportieve ochtend/middag. Een leuke afsluiting met (boeken)spelletjes en de onthulling van het gehaalde resultaat.

Contact

ivo.westerweele@nec-nijmegen.nl

0635608226