N.E.C. for Success

N.E.C. for Success is het onderwijsproject van N.E.C. voor leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 uit het basisonderwijs en klas 1 en 2 uit het voortgezet onderwijs. N.E.C. for Success zet de kracht van een professionele voetbalclub in om aan sociaal-emotionele doelen te werken als; samenwerken, motivatie, concentratie en omgaan met elkaar. Zo wordt er ook gewerkt aan het zelfvertrouwen en aan het vergroten van het zelfbeeld van een leerling. Daarnaast is het deelnemen aan N.E.C. for Success een feelgood experience waarvan de leerlingen een boost krijgen.

In de inspirerende en uitdagende topsportomgeving van het Goffertstadion laten we deze leerlingen een bijzondere tijd beleven. Het opdoen van succeservaringen, de aandacht van professionele begeleiding en werken aan een zelf gesteld leerdoel zorgt ervoor dat de leerlingen ‘groeien.’ Ook het ontmoeten van N.E.C.-spelers en het ontdekken van het Goffertstadion spelen hierbij een grote rol.

Een cyclus N.E.C. for Success duurt ongeveer 10 weken. Leerlingen komen één keer per week naar het stadion voor een bijeenkomst van twee uur. De bijeenkomsten voor het basissonderwijs starten om 16.00 uur en eindigen om 18.00 uur. (leerlingen uit het voortgezetonderwijs volgen de bijeenkomsten tijdens schooltijd) In een groep zitten maximaal 15 leerlingen afkomstig van verschillende scholen. Het leercentrum is geopend van maandag tot en met donderdag. Deelnemers worden door N.E.C. for Success op een bepaalde dag ingedeeld. Deelname aan het project is gratis.

Een bijeenkomst is net als een voetbalwedstrijd ingedeeld in een warming-up, eerste helft, rust, tweede helft en een cooling-down. In de warming-up, bespreken we het doel van de bijeenkomst. In de eerste en tweede helft zijn we bezig met de opdrachten en activiteiten. De rust is een pauzemoment waarin de leerlingen wat te eten en te drinken krijgen. Tijdens de cooling-down kijken we terug op de bijeenkomst en reflecteren we op ons leerdoel. Iedere bijeenkomst is gekoppeld aan een thema met verschillende activiteiten, voorbeelden hiervan zijn: pers; persconferentie met N.E.C.-speler, bewegen; boksclinic en supporters; maak je eigen spandoek.

Aanmelden door zowel scholen als ouders via het aanmeldformulier.

Opgeven in de zomervakantie, is na de zomervakantie reactie over de start van het project.

project.general_error_message
formfragmenttooltiptext
formfragmenttooltiptext
formfragmenttooltiptext
formfragmenttooltiptext
formfragmenttooltiptext
formfragmenttooltiptext
formfragmenttooltiptext
formfragmenttooltiptext

Aanmelden

Vanaf heden kunnen basisschoolleerlingen aangemeld worden voor een nieuwe cyclus van N.E.C. for Success. Basisschoolleerlingen nemen deel op maandag of disndag.

Aanmelden via aanmeldformulier op deze site.

Leerlingen uit het voortgezetonderwijs nemen niet individueel deel maar per school. De dag van deelname is in overleg.

Contact

ivo.westerweele@nec-nijmegen.nl

0635608226