N.E.C. for Success

N.E.C. for Success is het onderwijsproject van N.E.C. voor leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 uit het basisonderwijs en klas 1 en 2 uit het voortgezet onderwijs. N.E.C. for Success zet de kracht van voetbal in om het zelfvertrouwen en zelfbeeld van leerlingen te vergroten. Ook wordt er gewerkt aan sociaal-emotionele doelen als; samenwerken, motivatie, concentratie en omgaan met elkaar. Daarnaast is het deelnemen aan N.E.C. for Success een feelgood experience waarvan de leerlingen een boost krijgen.

In de inspirerende en uitdagende topsportomgeving van het Goffertstadion laten we deze leerlingen een bijzondere tijd beleven. Het opdoen van succeservaringen, de aandacht van professionele begeleiding en werken aan een zelf gesteld leerdoel zorgt ervoor dat de leerlingen ‘groeien.’ Ook het ontmoeten van N.E.C.-spelers en het ontdekken van het Goffertstadion spelen hierbij een grote rol.

Een cyclus N.E.C. for Success duurt 11 of 12 weken. Leerlingen komen één keer per week naar het stadion voor een bijeenkomst van twee uur. De bijeenkomsten voor het basissonderwijs starten om 16.00 uur en eindigen om 18.00 uur. (leerlingen uit het voortgezetonderwijs volgen de bijeenkomsten tijdens schooltijd) In een groep zitten maximaal 15 leerlingen afkomstig van verschillende scholen. Het leercentrum is geopend van maandag tot en met donderdag. Deelnemers worden door N.E.C. for Success op een bepaalde dag ingedeeld. Deelname aan het project is gratis.

Een bijeenkomst is net als een voetbalwedstrijd ingedeeld in een warming-up, eerste helft, rust, tweede helft en een cooling-down. In de warming-up, bespreken we het doel van de bijeenkomst. In de eerste en tweede helft zijn we bezig met de opdrachten en activiteiten. De rust is een pauzemoment waarin de leerlingen wat te eten en te drinken krijgen. Tijdens de cooling-down kijken we terug op de bijeenkomst en reflecteren we op ons leerdoel. Iedere bijeenkomst is gekoppeld aan een thema met verschillende activiteiten, voorbeelden hiervan zijn: pers; persconferentie met N.E.C.-speler, bewegen; boksclinic, supporters; maak je eigen spandoek en bezoek een wedstrijd van N.E.C.

Buiten het reguliere N.E.C. for Success aanbod biedt het project ook brugklastrainingen aan. Deze brugklastrainingen zijn te volgen door leerlingen uit groep 8 die moeite hebben met de overstap naar het voortgezet onderwijs. Tijdens de brugklastrainingen werken de leerlingen o.a. aan: zelfvertrouwen, omgaan met nieuwe situaties, voor jezelf opkomen, het verkennen van je nieuwe school en krijgen ze tips op het gebied van huiswerk en planning. Net zoals de reguliere N.E.C. for Success bijeenkomsten zullen de brugklastrainingen worden gehouden in het Goffertstadion en zijn er geen kosten aan verbonden. Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar in de brugklastraining van 2020

Aanmelden door zowel scholen als ouders via het aanmeldformulier.

Aanmelden N.E.C. for Success

Aanmelden 1e periode (schooljaar 2020-2021)

Vanaf heden kunnen leerlingen aangemeld worden voor de 1e periode in het nieuwe schooljaar. In deze periode is er alleen nog plaats in de maandaggroep voor het basisonderwijs.

Maandag: N.E.C. for Success basisonderwijs nog twee plaatsen beschikbaar (start 7-9-12-2020)

Dinsdag: N.E.C. for Success voortgezet onderwijs (groep is vol)

Woensdag: N.E.C. for Success voortgezet onderwijs (Groep is vol)

Donderdag: N.E.C. for Success voortgezet onderwijs (Groep is vol)

Contact

martijn.vanbergen@nec-nijmegen.nl

024 - 359 03 19 / 06-45748945