N.E.C. United

N.E.C. Maatschappelijk, Bindkracht10 en de gemeente Nijmegen zijn in mei 2018 gestart met de eerste editie van het maatschappelijke project N.E.C. United. Dit project richt zich op talentontwikkeling van jongeren, tussen de 10 en 13 jaar, uit Nijmeegse wijken. De doelstellingen van de leerlingen worden samen met de jongerenwerker opgesteld aan het begin van het project. Gedurende het jaar worden de doelstellingen bijgeschaafd en geƫvalueerd.

Contractondertekening
Met een heuse contractondertekening in de persruimte van het Goffertstadion startten de deelnemers van N.E.C. United met het nieuwe maatschappelijke project. De jongens en meisjes in de leeftijd van 10 tot 14 jaar zijn geselecteerd door het onderwijs en de jongerenwerkers uit de wijken Nijmegen-Noord, Lindenholt en West. De contracten werden ondertekend in het bijzijn van algemeen directeur Wilco van Schaik. De contractondertekening staat symbool voor het leven wat de deelnemers gaan leiden. Zo staat er bijvoorbeeld in het contract dat de deelnemers meer water drinken, fruit eten, minder op de telefoon zitten en dat ze afspraken nakomen. Naast de kinderen hebben ook de ouders/verzorgen een contract ondertekend, daar staat onder andere in dat ze het kind op alle mogelijke manieren zullen ondersteunen.

N.E.C. United
De deelnemers krijgen tweemaal per week sporttraining, waarin aan doelstellingen van de deelnemers wordt gewerkt. Deze ervaringen en leermomenten nemen de deelnemers mee in hun dagelijks leven.

Samenwerking
Partners van N.E.C. Maatschappelijk, Bindkracht10 en gemeente Nijmegen bundelen krachten en zetten samen hun faciliteiten en ervaringen in om talent centraal te zetten. Dit gebeurt door middel van onderdelen uit het dagelijks leven zoals gezonde voeding, respect naar elkaar, zelfvertrouwen en bewegen. De trainingen worden geleid door een sportdocent van de gemeente Nijmegen. Het project wordt ondersteund door IT4Kids.

Klik hier voor meer informatie over IT4Kids

Contact

jop.pepping@nec-nijmegen.nl

024 359 03 60