N.E.C. Parateam

De afgelopen jaren heeft het sportaanbod voor mensen met een beperking in het Rijk van Nijmegen een boost gekregen. In de praktijk zien we dat sport- en beweegdeelname van specifieke groepen, zoals mensen met een lichamelijke beperking achter blijven, wat maakt dat we de komende periode extra aandacht gaan besteden aan deze doelgroep. Vanuit deze gedachtegang én de wens om vernieuwend aanbod te creëren in het Rijk van Nijmegen, is het initiatief ontstaan om een N.E.C. Parateam op te starten.

Het N.E.C. Parateam richt zich op de doelgroep mensen met een amputatie in de bredere zin van het woord, maar ook voor mensen met een vergelijkbare lichamelijke beperking. Zowel mannen als vrouwen zijn van harte welkom die:

- meer in beweging willen komen
- acceptatie problematiek ervaren
- lotgenoten willen treffen en ervaring willen delen
- die uit gerevalideerd zijn

De leeftijdscategorie die wordt gesteld voor het team betreft 18+ jaar. Dit in verband met het gezamenlijk deelnemen aan evenementen, alsook het opdoen van nieuwe contacten. Er wordt getracht een groep van 12 personen te werven voor het team. Trainingen vinden plaats op woensdagochtend.

Wat gaan we doen?

Een beweegmodule fit en vitaal van 6 tot 8 weken gericht op bewegen en actievere leefstijl voor mensen met een amputatie. Deze start in september 2019. Na deze module wordt deze actievere leefstijl gedurende het seizoen 2020/2021 voortgezet bij het N.E.C. Parateam. Hierbij bieden we een optimale Betaald Voetbal Organisatie ervaring aan door het team onder de vlag van N.E.C. te laten bewegen. Dit houdt in dat zij onder andere een contract met N.E.C. krijgen, van N.E.C. kleding worden voorzien en het Goffertstadion dient als uitvalsbasis. In een wekelijks programma biedt N.E.C. in samenwerking met Stichting Koprol een grote diversiteit aan sport en beweegactiviteiten.

Tot slot wordt bekeken op welke manier de actieve leefstijl kan worden voortgezet. Als team of individueel bij een lokale beweegaanbieder of individuveel bij een vereniging.

Meer weten? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

N.E.C. Parateam

Contact

luc.teriele@nec-nijmegen.nl

024 359 03 19

In samenwerking met: