Maatschappelijk

Robot Floor komt op bezoek bij N.E.C. – Ajax

  Robot Floor komt op bezoek bij N.E.C. – Ajax

N.E.C. Maatschappelijk is al jaren aangesloten bij European Football for Development Network (EFDN). Bij dit netwerk zitten clubs uit heel Europa die actief zijn op maatschappelijk gebied. Via de EFDN heeft N.E.C. de mogelijkheid gekregen om iemand die om gezondheids- of veiligheidsredenen niet zelfstandig naar het stadion kan komen, een unieke en onvergetelijke ervaring aan te bieden.

Dit wordt mogelijk gemaakt door de inzet van een ‘Robot Floor’. Dit is een robot die vanuit huis met een laptop bestuurd wordt door een 12-jarige voetbalfanaat Jayro uit Nijmegen die acute leukemie heeft. De robot is op het veld als het ware de ogen en mond van de fan, die op deze manier virtueel de warming up mee kan maken en samen met de spelers het veld op zal lopen voor aanvang van de wedstrijd. Daarnaast ervaart hij van dichtbij het interview tussen ESPN en Rogier Meijer en na dit interview is er ruimte om zelf ook nog vragen te stellen aan onze trainer.

Bart de Lange, projectcoördinator van N.E.C. Maatschappelijk over de inzet van ‘Robot Floor’: “De robot is al op veel plekken geweest, zoals in Parijs, Barcelona, Rotterdam en nu dus in Nijmegen. We zijn blij en trots dat we Jayro deze unieke ervaring kunnen bieden. De actie sluit aan bij onze missie om mensen uit het Rijk van Nijmegen geluksmomenten te bezorgen.”

Meer weten over Robot Floor?