Maatschappelijk

De jongens uit Nijmegen en de meiden uit Den Haag Nederlands Kampioen Cruyff Courts 6 vs 6

De jongens uit Nijmegen en de meiden uit Den Haag Nederlands Kampioen Cruyff Courts 6 vs 6

Wat een feest! Vanaf vandaag mogen de jongens van Techniektraining Nijmegen en de meisjes van OBS de Kameleon uit Den Haag zich kampioen Cruyff Courts 6 vs 6 noemen. Zij kregen de kampioensbeker overhandigd onder luid applaus van alle toeschouwers. De Respect Award werd gewonnen door de meiden van Willespoort uit Wilnis en het jongensteam de Profs uit Hoogeveen. Het NK Cruyff Courts 6 vs 6 wordt jaarlijks georganiseerd door de Johan Cruyff Foundation en is dit jaar georganiseerd in samenwerking met N.E.C. Maatschappelijk en gemeente Nijmegen.

De afgelopen maanden hebben duizenden jongens en meisjes in Nederland via voorrondes, kwart- en halve finales gestreden om zich te plaatsen voor de spannende finaledag. Tijdens deze zonnige finaledag speelden elf jongens- en elf meisjesteams op drie Cruyff Courts om het kampioenschap. Daarnaast werd er ook gespeeld voor de Respect Award: per wedstrijd konden de teams hiervoor punten verdienen door sportief gedrag te tonen, op het veld en daarbuiten.

Wilco van Schaik, directeur van N.E.C., gaf samen met Bert Velthuis, de Wethouder Sport van Nijmegen en Niels Meijer, directeur van de Cruyff Foundation het startschot van deze sportieve dag. Van Schaik vertelt enthousiast over het NK Cruyff Courts 6 vs 6: “Wij vinden het enorm belangrijk dat iedereen de ruimte heeft om te sporten en bewegen. De Cruyff Foundation geeft iedereen in Nijmegen- middels vier Cruyff Courts- de kans om dit te kunnen doen. Deze fantastische dag onderstreept nog maar eens de kracht van deze Cruyff Courts. Tevens hebben we rondom dit evenement onze maatschappelijke sportprojecten goed onder de aandacht kunnen brengen in de stad. We zijn dan ook trots we dit evenement hebben mogen organiseren hier in Nijmegen.”

Dag vol sportiviteit

Naast de strijd om de titel konden de deelnemende teams, hun supporters en andere bezoekers zich storten op allerlei te gekke sportactiviteiten. Op het N.E.C. veld waren er diverse demo’s: de N.E.C. Oldstars speelde Walking Football, Madereros FC presenteerde haar nieuwe selectie en gaf een demo, net zoals FC Dreumes. Daarnaast organiseerden studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen verschillende side-events zoals Urban Hockey en Siamees Voetvolley. Ook werd de intentieverklaring getekend tussen Uniek Sporten en verschillende organisaties uit het Rijk van Nijmegen, hiermee onderschrijft men dat ze zich ook de komende jaren gaan inzetten om aangepast sporten mogelijk te maken. Het was een sportieve dag voor iedereen!

Wethouder Sport Bert Velthuis was blij met het NK Cruyff Courts 6 vs 6 in Nijmegen. “Ik vind het belangrijk dat kinderen in Nijmegen kunnen sporten en bewegen. Sporten is sociaal, brengt plezier en is gezond. We hebben in Nijmegen vier Cruyff Courts en verschillende Schoolpleinen14 waar dagelijks wordt gesport. Ieder jaar vinden hier de voorrondes van het toernooi plaats. Ik ben ontzettend trots dat nu ook de finale van het NK Cruyff Courts 6 vs 6 in Nijmegen plaatsvindt. Een mooi en toegankelijk evenement dat zijn start kent in de wijk”.

NK Cruyff Courts 6 vs 6

Cruyff Courts 6 vs 6 is een voetbalkampioenschap voor kinderen van 10 tot 12 jaar dat wordt georganiseerd door jongeren die hebben deelgenomen aan Heroes of the Cruyff Courts. Het kampioenschap vindt plaats op Cruyff Courts door heel Nederland en wordt georganiseerd voor kinderen uit de buurt. Het kampioenschap kent regionale voorrondes en kwartfinales, landelijke halve finales en een spetterende finale. Tijdens het Cruyff Courts 6 vs 6 staat het thema ‘respect’ centraal. Alle deelnemers geven door het tekenen van de respectvlag aan elkaar te respecteren, zowel op als naast het veld.