Maatschappelijk

Maatschappelijk project N.E.C. United van start in Land van Cuijk

Maatschappelijk project N.E.C. United van start in Land van Cuijk

N.E.C. Maatschappelijk organiseert een pilot van N.E.C. United in het Land van Cuijk. Deze week ondertekenden twaalf enthousiaste scholieren uit de groepen 7 en 8 van basisschool De Regenboog hun contract. De komende drie maanden zal elke donderdag in het teken staan van een sporttraining onder leiding van professionele begeleiders met als doel de toekomstkansen van kinderen te vergroten.

Op donderdag 14 maart hebben de twaalf nieuwe deelnemers van N.E.C. United, onder toeziend oog van N.E.C. Maatschappelijk-voorzitter Hans Schapenk, hun krabbel gezet onder een contract voor drie maanden. De getekende overeenkomst omvat niet alleen sportieve verplichtingen, maar benadrukt ook het belang van gezondheid, discipline, respect en veiligheid in hun dagelijkse leven.

De pilot is een samenwerking van de maatschappelijke tak van de Nijmeegse voetbalclub met jongerenwerkorganisatie Sociom, bureau Negen en de gemeente Land van Cuijk als opdrachtgever. Gezamenlijk zetten zij zich in om kinderen te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling en ze te helpen bij het behalen van hun leerdoelen en toekomstkansen.

De komende twaalf donderdagen komen de kinderen bij elkaar in sporthal Het Kristal in Cuijk en krijgen ze sportlessen van professionele sportdocenten van bureau Negen en jongerenwerkers van Sociom. Zij monitoren nauwlettend de voortgang en ontwikkeling van de deelnemers. Daarnaast wordt er ook een ouder-kind activiteit georganiseerd. Op deze manier zijn de ouders meer betrokken bij het proces dat de kinderen doormaken.

Met deze pilot in de Cuijkse wijk De Valuwe wil N.E.C. Maatschappelijk onderzoeken of het mogelijk is dat N.E.C. United in de toekomst een start kan maken in de gemeente Land van Cuijk.