Maatschappelijk

​N.E.C. en Uniek Sporten organiseren Week van Aangepast Sporten

​N.E.C. en Uniek Sporten organiseren Week van Aangepast Sporten

Net als vorig jaar organiseren N.E.C. en Uniek Sporten in de regio Nijmegen een speciale week waarin men aandacht vraagt voor aangepast sporten. Door COVID-19 gaat veel digitaal, dat neemt niet weg dat beide organisaties weer een aantal waardevolle activiteiten op de agenda hebben staan.

De week start op 23 november en duurt tot en met 30 november. Eén van de activiteiten is een digitale kidspersconferentie, spelers van N.E.C. zitten achter een laptop in het Goffertstadion, deze staan in verbinden met klassen van de Tarcisiusschool en zo kunnen kinderen hun vraag aan de speler stellen. Daarnaast krijgen de vrijwilligers die zich inzetten voor aangepast sporten een webinar van de algemeen directeur van N.E.C. en vinden er activiteiten, onder andere in samenwerking met stichting Koprol, plaats bij diverse zorginstellingen zoals Driestroom en Pluryn. Speciaal voor de trainers en coaches van sportaanbieders wordt samen met MEE Gelderse Poort een online deskundigheidsbevordering gegeven met het thema ‘Ervaar LVB’.

Uniek Sporten regio Nijmegen is er voor kinderen, jongeren, volwassenen en senioren tot 65 jaar met een beperking. Daarnaast begeleidt en ondersteunt het sportaanbieders die een aangepast sportaanbod hebben of hiermee willen starten. Uniek Sporten heeft als doel mensen structureel aan het sporten te krijgen en te houden, iets waar N.E.C. Maatschappelijk graag aan bijdraagt.

Meer weten over Uniek Sporten of over de campagneweek? Kijk dan op https://www.unieksporten.nl of mail naar regionijmegen@unieksporten.nl.