Maatschappelijk

N.E.C. laat jeugd uit Heumensoord voetballen 

N.E.C. laat jeugd uit Heumensoord voetballen 

Maandag 22 november was de eerste dag waarin N.E.C. haar deuren opent voor de Afghaanse evacués, in totaal hebben zo’n 40 evacués die verblijven in noodopvang Heumensoord, gevoetbald bij De Eendracht. 

De deelnemende jeugd hebben een leeftijd tussen de acht en twintig jaar. Voor de ultieme N.E.C.-beleving werden de evacués opgehaald met de officiële N.E.C.-spelersbus. Vanuit Heumensoord vertrok de bus naar De Eendracht. Daar aangekomen werden de kinderen in teams verdeeld en hebben ze in een partijvorm tegen elkaar gespeeld. Als afsluiter werd er eten en drinken aangeboden in de vorm van water en fruit, dat afkomstig was van Hans de Klein. Vervolgens werden de evacués weer met de bus teruggebracht naar het opvangkamp. De sfeer op het veld en in de bus was uitstekend: zo werd er de heen- en terugreis gezongen en geklapt op Afghaanse muziek. 

N.E.C. Maatschappelijk had het voornemen om nu nog vier voetbalmiddagen op De Eendracht te organiseren. Door de huidige coronaomstandigheden is deze activiteit voorlopig eenmalig. Ieder jaar organiseren de stagiaires van iedere afdeling binnen N.E.C. een maatschappelijk georiënteerd project. De stagiaires hebben voor de doelgroep evacués gekozen. Zij hebben voor die doelgroep gekozen, omdat ze hen een aantal onbezorgde middagen willen bezorgen na hetgeen wat ze allemaal meegemaakt hebben.