Maatschappelijk

N.E.C. start met elektrisch rolstoelvoetbal

N.E.C. start met elektrisch rolstoelvoetbal

Iedereen moet op zijn/haar eigen niveau kunnen sporten, daarom gaat N.E.C. starten met een elektrisch rolstoelvoetbalteam. Om dit team vorm te geven is de club op zoek naar spelers voor dit team.

Elektrisch rolstoelvoetbal wordt in Engeland al langer beoefend. Daar is in 2005 de ‘Wheelchair Football Association (WFA)’ opgericht dat zich richt op inspireren van clubs om teams op te zetten en het organiseren van een competitie. In Nederland en specifiek in Nijmegen is er ook vraag naar de sport, daarom wil N.E.C. dit in samenwerking met Uniek Sporten en de KNVB ook aanbieden in de regio Nijmegen.

Spelregels
Elektrisch voetbal wordt gespeeld door voetballers met een lichamelijke beperking en gebruiken tijdens de wedstrijd een elektrische rolstoel. Met een speciale beugel kunnen de deelnemers de bal passen, schieten en scoren. De regels zijn hetzelfde als die bij het veldvoetbal gelden. De grootte van het veld is ongeveer zo groot als een zaalvoetbalveld (28 x 15 meter) en wordt gespeeld in teams van vier.  

Geinteresseerd?
Meer weten over elektrisch rolstoelvoetbal of ben /ken jij een potentiële deelnemers? Mail dan naar N.E.C Maatschappelijk via: jop.pepping@nec-nijmegen.nl. Goed te weten dat je niet perse in een elektrische rolstoel hoeft te zitten om te kunnen deelnemen aan elektrisch voetbal.