Maatschappelijk

N.E.C., Uniek Sporten en Special Heroes organiseren alternatieve Sport Heroes Challenge @ N.E.C.

N.E.C., Uniek Sporten en Special Heroes organiseren alternatieve Sport Heroes Challenge @ N.E.C.

Op woensdag 23 september, om 10.00 uur, hebben 5 Speciaal onderwijs scholen ingelogd op de livestream en vanuit hun eigen klaslokaal deelgenomen aan de kick-off van de alternatieve Sport Heroes Challenge @ N.E.C. Na de sportieve start, begeleid door niemand minder dan Rico Verhoeven, hebben de leerlingen enthousiast meegedaan aan verschillende sportclinics. We danken Stichting Koprol, PUUR! Dans, GTV de Hazenkamp, Stichting IkBenIkDoe en rolstoelbasketballer Mattijs Bellers voor de begeleiding.

Al enkele jaren organiseert N.E.C. Maatschappelijk, samen met Uniek Sporten en Special Heroes, een spetterende sportdag voor kinderen op het speciaal onderwijs. Jaarlijks nemen meer dan 200 kinderen deel aan diverse sportclinics verzorgd door verenigingen uit Nijmegen en omstreken. Zoals zoveel evenementen heeft ook de Sport Heroes Challenge @ N.E.C. ernstige hinder ondervonden van het coronavirus. De organisatie heeft voor de deelnemende scholen na eerdere verplaatsing een alternatief programma ontwikkeld, waarbij de kinderen toch actief konden sporten.

Paul Heldens van N.E.C. Maatschappelijk over de Sport Heroes Challenge @ N.E.C.: "We hebben ons als organisatie altijd hard gemaakt voor de kinderen. Zij verdienen een leuke sportieve activiteit en dat is zeker gelukt tijdens deze editie! Wat mij betreft was deze middag een succes met onwijs veel leuke reacties van de kinderen!”

Deze uitspraak wordt bevestigd door coördinator Aangepast sporten bij Uniek Sporten, Erik Groenen: “Het was lastig om gedurende het proces naar deze activiteitenmiddag toe positief te blijven, omdat er constante twijfel was over het doorgaan van de activiteit. We zijn dan uiteindelijk ook super blij met dit resultaat en al die blije gezichten van de kinderen. Het maakt deze dag tot een groot succes, waarbij ik de complimenten wil geven aan de stagiaires van de HAN voor de organisatie ervan!''

Volgend jaar hopen de partijen weer een fysieke editie van de Sport Heroes Challange @ N.E.C. te kunnen organiseren.