Maatschappelijk

Nieuw programma Sport Heroes Challenge @ N.E.C. groot succes

Nieuw programma Sport Heroes Challenge @ N.E.C. groot succes

Op donderdag 13 juni 2019 heeft de zesde editie van de Sport Heroes Challenge @ N.E.C. (voorheen Special Day @ N.E.C.) plaats gevonden. Bijna 300 leerlingen van het speciaal onderwijs uit Nijmegen hebben deelgenomen aan dit bijzondere sportevent, georganiseerd door N.E.C. Maatschappelijk, Uniek Sporten en Special Heroes. In samenwerking met de sportaanbieders uit de hele regio zijn er 18 verschillende sporten aangeboden en is het mede door deze vrijwilligers een succes geworden.

Concept
Het concept was gister anders dan andere jaren. We hebben ervoor gekozen enkel clinics zonder competitie element aan te bieden. Op deze manier laten we de kinderen middels sportplezier een breed scala aan sporten ontdekken. “De beperkingen van de doelgroep zijn uiteenlopend: slechthorend, langdurig ziek, autistisch of hebben gedragsproblematiek, een leerachterstand of een lichamelijke beperking. Vandaag hopen wij ze op De Eendracht een extra mooie en sportieve dag aan te bieden", aldus Luc te Riele, manager van N.E.C. Maatschappelijk.

Programma
Om 10:00 werd er gestart met een gezamenlijke warming-up. Vervolgens hebben de leerlingen in kleine groepjes gedurende meerdere rondes kennis kunnen maken met verschillende sporten. Niet alleen klassieke sporten waren aanwezig tijdens deze dag, maar ook de wat onbekendere sporten zoals boccia, freerunning en capoeïra. HAN studenten hebben zowel bij de groepjes kinderen, als bij de verschillende sporten, ondersteuning en begeleiding geboden.

Meer weten over de Sport Heroes Challange @ N.E.C.? Mail dan naar maatschappelijk@nec-nijmegen.nl.